TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 28 Şubat süreciyle ilgili olarak dönemin milletvekillerinden Hasan Hüseyin Ceylan'ı dinledi.

28 ŞUBAT A'DAN Z'YE DEMİREL SENARYOSUDUR

28 Şubat döneminde Refah Partisi Ankara milletvekili olan ve parti kapatılınca milletvekilliği düşürülen Hasan Hüseyin Ceylan , "28 Şubat A'dan Z'ye Süleyman Demirel'in senaryosudur. Koordinatör de prodüktör de ana aktör de Demirel'dir" dedi.

HAPSE GİREN TEK MİLLETVEKİLİ

Ceylan, o dönemde 38 davada yargılandığını belirterek, hapse giren tek milletvekili olduğunu söyledi.

RP'den istifa sürecini de anlatan Ceylan, bir generalin kendisiyle birlikte 3 kişinin ihracını istediğini, aksi halde partinin kapatılacağını ilettiğini iddia etti.



ERBAKAN'IN GÖZYAŞLARI

Ceylan, Erbakan'ın, 17 Haziran 1997'de kendisini çağırdığını belirterek, "Erbakan Hoca, hüngür hüngür ağlayarak, 'bu istifa fevkalade önemlidir' dedi. İstifa etmeyeceğimi söyledim. 'İhraç etmek bizim itikadımızda yasaktır, yarın ahirette hesabı sorulur, siz istifa edin' dedi. Yüreğim kan ağladı" diye konuştu.

Ceylan, 2002-2012 arasında milletvekili emekli maaşı almadığını, bunun hukuksuz olduğunu savunarak, 1 milyon liraya yakın miktarın ödenmesi başvurusu için 28 Şubat soruşturmasından tamamlanmasını beklediğini kaydetti.

ASKERLER ERBAKAN'I DÖVECEKTİ

Dönemin Başbakanı Erbakan'ı aşağılamak için askerlerin planlar yaptığını örneklerle anlatan Ceylan, Milli Güvenlik Sekreterliği binasının açılışında bir kişinin hışımla gelerek Erbakan'a bütün hızıyla omuz vurduğunu, Erbakan'ı 'iki seksen yere kapaklanmaktan' korumalarının kurtardığını belirtti.

Gölcük Donanması'nda da askerlerin Erbakan'ı dövme kararı aldığını kaydeden Ceylan, "Erbakan'a tuzak kuruldu. Menderes'e ranzada askerin yumruk atması gibi Erbakan'ın başına da benzer bir olay getirilecekti. MGK binası açılışına davet ettiklerinde bir er kendisine omuz attı. Gölcük'te Donanma Komutanlığı'nda döveceklerdi. 50'ye yakın asker Erbakan'ı dövmeye çalıştı. Erbakan'ın kung fu'cu korumaları hepsini çok iyi dövdü. Yoksa ikiseksen uzatacaklardı. Kungfucu Sakarya grubu gelenlerin hepsini çok iyi dövdükleri için Güvenlik Komutanlığı tarafından mahkemeye verildi. Korumalığı bırakıp yurt dışına çıktılar, mahkeme bitince Türkiye'ye geldiler" dedi.