AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresi, İçişleri Başkanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti İstanbul Milletvekili ve bini aşkın partilinin katılımıyla gerçekleşti.

Kongrenin açılış bölümünde yapılan konuşmalara 2014 yılında yapılacak olan yerel yönetimler seçimleri damgasını vurdu. Büyük alkışlar altında konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, yaptığı konuşmada Avcılar'da yaşanan coşku ve heyecanın kendisini 2014 seçimleri için çok ümitlendirdiğini söyledi. Babuşçu sözlerine şöyle devam etti:

"Paydaş olmak, birlikte olmak, tecrübeleri aynı idealde birleştirmek AK Parti kadrolarının başarabileceği bir iştir. Bunun en güzel örneklerinden birini Avcılar'da yaşıyoruz. Bu salon, kardeşliğin, sevgini, paylaşmanın sembolü olan bir salondur. Avcılar'ı 2014'te AK Parti yerel yönetim anlayışıyla tanıştırmak için burada büyük bir seferberliği başlatıyoruz. Kongreden sonra, her gün 2014'ü düşünerek çalışacak ve hep birlikte hedefimize ulaşacağız. Bu teşkilat bütün kademeleriyle bunu başarabilecek güçtedir."

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun sözleri parti mensupları tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Yeni İlçe Başkanı Hedefi Gösterdi

4. Olağan Kongre sonucu AK Parti Avcılar'ın yeni İlçe Başkanı seçilen Bayram Şenocak, konuşmasında 2014 Yerel Yönetimler seçimlerine vurgu yaptı.

2014 yılında AK Parti Avcılar teşkilatını tarihi bir seçim beklediğini vurgulayan Şenocak, "Avcılar için hayati bir önem taşıyan bu seçim, AK Parti Avcılar teşkilatı için vazgeçilmez bir dava hedefi haline gelmiştir. Elbette bu zorlu yolda yürümemiz için önümüzde kırmızı halılar serili değil. Vazifelerimizin vakitlerimizden daha çok olduğunun da bilincindeyiz" dedi.

"Avcılarda belediyeyi partimize kazandıracağımıza, Avcılar halkının yıllardır özlemini duyduğu, AK Partili bir belediyenin hizmetleriyle tanıştıracağımıza inancım tamdır" diyen Şenocak, eski İlçe Başkanı Gürsel Balaban ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bayram Şenocak kimdir?

1978 yılında Trabzon ile Of ilçesinde doğan Şenocak, evli ve bir çocuk babası. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Şenocak, Hizmet ve Müteahhitlik sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibi. MÜSİAD'da uzun bir süre Sektör Kurulları Yöneticiliği yapan Şenocak ilçe başkanı olmadan önce AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği yapıyordu.