Seçimlere hızlı giren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili aday adayı Yavuz Aydın yaptığı açıklamada: “Büyükşehir fiyaskosundan bahsetti”. Trabzon’un Büyükşehir olmasından sonra ortaya çıkan sorunları dile getiren Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Büyük vaatlerle Büyükşehir yapılan Trabzon’umuzda vaat edilenlerin hiçbiri yapılmamış, Büyükşehir ne yazık ki Trabzon’un ve Trabzonlunun başına dert olmuştur. Hizmette birlik sağlanacak, Büyükşehir ile her ilçeye ve her köye hizmet götüreceğiz, hizmet köylünün ayağına gidecek gibi süslü laflarla büyükşehir yasasını övenler bugün gelinen noktada halkımızın yüzüne bakamaz hale gelmiştir.

Biz alanlardayız, sürekli geziyoruz, halkımızla iç içeyiz insanlarımız özellikle köylülerimiz çok muzdarip. Bizi gördükleri yerde büyükşehirden dert yanıyorlar, muhtarlarımız hizmet alamadıklarını söylüyorlar.”

GENEL BAŞKANIMIZ UYARMIŞTI

“Büyükşehir yasası mecliste görüşülürken Sn. Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ; ‘bu yasa ile belde belediyeleri kapatılıyor bu durum Türk devlet sistemine Türk devlet geleneğine aykırıdır. Böyle bir yapılanmayla vatandaşa hizmet noktasında sıkıntılar yaşanacaktır’ diyerek iktidarı uyarmış ancak iktidar her zamanki gibi kapıldığı güç sarhoşluğundan dolayı hiçbir uyarıyı dikkate almamıştır. Gelinen durumda sn. genel başkanımız haklı çıkmıştır.

Bana göre Trabzon’umuzda yaşanan sıkıntıların en önemli sebebi Büyükşehir Belediye Başkanlığının İlçe Belediyelerimiz ile koordinasyon sağlayamama beceriksizliğidir.”

İlçe Belediyelerimize hizmeti yerinde sağlayabilmek adına inisiyatif tanınmamakta hizmetin merkezden sağlanacağı vaatleri ile halkımız oyalanmaktadır. Trabzon’umuzun coğrafi şartları buna müsait değildir. Büyükşehir Belediyesi Of’un Dağalan Köyüne ya da Şalpazarı’nın Gökçeköy’üne hizmet getiremez. Bırakın hizmet getirmeyi Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımız buralara gitmiş midir, yolunu biliyor mudur?

Milliyetçi Hareket Trabzonlunun sorunlarının farkında ve çözmeye muktedirdir. Trabzon’umuzdan aldığımız destekle bu sorunların hep beraber üstesinden geleceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.