Tepkilerin ardı arkası kesilmiyor! Her açıklamasında paralel yapıya vurgu yapan eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, yaşananlara tepkisiz kalmadı.

Tepkisini sert sözlerle ortaya koyan usta siyasetçi, Şehit Savcı M. Selim Kiraz ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, şu açıklamayı yaptı: “Adi teröristleri ve gün boyu onların reklamını yapanları da şiddet ve nefretle kınıyorum. Özellikle sosyal medyada ve bazı yayın kuruluşlarında, bu vahim olay haklı gösterilmeye çalışıldı. Bu durum savcımızın şehit edilmesi kadar gayri insani, gayri ahlaki ve vicdandan yoksunudur. Terörün her türlüsünü, aktörlerini ve terörün değirmenine su taşıyanlarını lanetliyoruz. Şehrimizde bir ay önceki bayrak krizinde dikkat çekmiştim! Seçim öncesi provokasyonlar maalesef sürüyor. Bu seçim, seçimlerin ‘Ana’sıdır mahiyetinde kritik bir süreci işaret ediyor. Seçimde sonuç alamayanlarla birlikte bir çok odak tasfiye edilecektir. Şehit Savcımız Kiraz’ın olayı bu provokasyonun bir parçasıdır.Elektrik kesintisi de zamanlama olarak çok manidar görülüyor.

“Aman, aman dikkat!”  çağrısını tekrarlıyorum. Bu süreçlerden hem millet hem de demokrasimiz yara almıştır. Kaybeden sadece partiler değil, topyekun ülkemiz olur! Bu amansızlara fırsat vermemeliyiz! Emellerine ulaştıkları an, ülkemizin bittiği, o karanlık günlere geri döndüğü an olacaktır. Haysiyetsiz, vatan ve millet düşmanı bu gibi kişilere söylenecek çok ağır sözler var elbette ama son sözü milletimiz söyleyeceğinden dolayı,  onları önce Rabbim, sonra milletime havale ediyorum” dedi.

“Hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır” diyen tecrübeli siyasetçi sözlerine, “Aksine kardeşliğimizi beraberliğimizi ve milletçe birbirine olan sevgimizi daha da pekiştirecektir” olduğunu belirterek son verdi..