Çalışmalarında verdiği mesajlar ile seçim sürecinin belirleyicisi olan eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, paralel yapıya Akçaabat’tan yüklendi.
Titizlikle üzerinde durduğu konuları en bariz şekilde açıklayan aday adayı olarak göze batan usta siyasetçi, paralel yapının arkasında da bir başka paralel yapının olduğunu kaydetti.

Akçaabat’ta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen deneyimli siyasetçi, burada da 7 Haziran tarihine dikkat çekip, karanlık güçlere teslim olmayacaklarını söyledi. Tecrübeli siyasetçi, : Karşımızda bir paralel yapı, onlarında arkasında destek ve kaynakçıları olan bir başka paralel var. Amaçları belli. Huzur ve güven ortamımızı bozmak ama başaramayacaklar. Milletimizde bu kararlılık varken, işleri oldukça zor! İsterlerse arkalarında bir değil, tüm dünya ülkeleri olsun, fark etmez. Bizim arkamızda milletimiz olduğu sürece, onların arkasında tüm dünya olsa ne yazar” dedi.

 Milli iradenin karşısında durmak isteyen karanlık güçlere ders verme zamanı olduğunu belirten Aykan, “Şimdi önümüzde yeni seçimler olacak. Milli iradenin karşısında durmak isteyen karanlık güçlere, yeniden bir ders verme zamanı. Bu ses başta Trabzon’umuzdan gelecek. Tekbiri güzide ilimizden başlatıp, tüm ülkeyi saracağız. Bu başarı hikayemizi yine birlikte yazacağız, çünkü biz milletimizle et ve tırnak gibiyiz. Birimizin canı acısa, hepimizin yüreği acıyor! Allah şahittir ki arkamızda böylesine duyarlı bir milletimiz, varken, tek bir an bile tereddüt etmiyoruz. Çünkü AK Parti hareketi sadece ülkemiz ve aziz milletimiz için değil; dünyadaki tüm mağdur kardeşlerimiz, ezilen Filistinliler, evlad-ı fatihan olan Balkan soydaşlarımız içinde sembol bir harekettir. Bu albayrak bütün mazlumların onur bayrağıdır ve yükseldiği hiçbir yerden inmesine izin vermeyeceğiz. İşte, bizim idealimiz ve davamız budur. Üzerimizdeki sorumluluk bunu gerektiriyor. Milletimizden isteğim, bu gibi kin ve nefret içinde olan kişilere, ülkemizin refahı ve selameti için müsaade etmemeleridir” ifadelerini kullandı.