Partisinin Of-Hayrat İlçe teşkilatları ile birlikte Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve ardından Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, “Yerel belediyelerin kaynak problemlerinin farkındayız” söyledi.

Tecrübeli siyasetçi ziyaretlerinde bölge yatırımlarını da tüm ayrıntılarıyla inceledi. Aykan: “Yerel belediyelerimizin yasamızdan kaynaklanan sıkıntılarının farkındayız. Sn. Başbakanımızın, belediye başkanlarımız ile birlikte yapmış olduğu toplantıda konu gündeme taşınmış, geçici olarak ta İller Bankası kesintileri ertelenmiştir. Nasip olursa soruna köklü bir çözüm getirip, şehrimizin yeni büyükşehir olmasından kaynaklanan bazı problemlerini de zaman içerisinde gidereceğiz. Özellikle ilçe belediyelerimizin görev alanları büyümüş, köylerimizin de mahalle olmasıyla birlikte, yeni görev alanları genişlemiştir. İlçe belediyelerimizin de kaynaklarını, yeni görev sahalarına göre  şekillendireceğiz” dedi.

Ziyaretlerinin ardından oda ve sivil toplum örgütlerine de ziyaretler gerçekleştiren Aykan, Berberler ve Kuaförler Odası, Gümüşhaneliler Derneği ve son olarak ta Çaykaralılar Derneğini giderek, başkan ve üyeleri ile bir araya gelip, sorunlarını dinledi.