MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uluslararası 12. Isparta Gül ve Halı Festivali için Isparta’ya geldi. Belediye önünde mehteran takımı ile karşılanan MHP lideri Bahçeli, güllerle süslenen bir halıdan yürüyerek Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın makamına geçti. Bahçeli’ye burada ahşap oymadan yapılan sanduka hediye edildi. Belediyenin şeref defterini imzalayan Bahçeli, basın mensuplarının sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununa ilişkin MHP’nin tavrına yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Bu tür konuşmaları yakışıksız bulduğunu bildiren Bahçeli, şunları söyledi: “Ülkemizin güvenlik güçlerini morga gönderenler utansın. Türkiye sevdalıları şehitlerimizi morgdan alıp görevini yerine getirmek ve onları toprağa vermekle görevlidir. O sebepten dolayı bu tür konuşmaları yakışıksız buluyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, İmralı canisinin yol haritası üzerinde yürüyor. Sayın Başbakan ile de bir istasyonda buluşmuşlardır yollarına devam etsinler. Milliyetçi Hareket Partisi milletimizden aldığı güç ile Kürt sorununu kabul etmeyerek ama bölücü terörün kökünü kazımakla da yoluna devam edecektir. Bundan da hiçbir güç bizi caydıramayacaktır.”

Bir basın mensubunun “Görüşmelere tamamen kapalısınız değil mi?” sorusu üzerine Bahçeli, gülümsedi. Bahçeli, gazeteciye, “Bu cümleden başka bir şey anlıyorsanız kendini bir gözden geçir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’nin Kürt sonu olmadığını belirterek, terörü Kürt kökenli vatandaşlarla çakıştırmanın başlı başına aşağılık bir yaklaşım olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali nedeniyle geldiği Isparta’da Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen halk konserine katıldı. MHP lideri Bahçeli, stadyumu dolduran binlerce Ispartalı’nın alkışları arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Reşat Doğru, Sadir Durmaz, milletvekilleri, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık ve beraberindekilerle konser alanına geldi. Bahçeli, burada Ahmet Şafak ve Emel Sayın konserini ilgiyle izledi. Bahçeli, Isparta Belediyesi’ne ait yatırımların toplu temel atma ve açılışını gerçekleştirdi.

Bahçeli, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, MHP’nin anlayışında yapay ayrımların, ısmarlama ayrılıkların, montaj küslüklerin olmadığını söyledi. Bahçeli, “Bizim idrakimizde ideolojik veya inanç temelli hiziplere, tahrik edilerek belirginleşen çatışma dinamiklerine geçiş yoktur. Bizim gözümüzde doğulu batılı, kuzeyli güneyli tasnifi bulunmamaktadır. Bizim için herkes büyük Türk milletinin eşit ve onurlu birer ferdidir. Demokrasi ve özgürlük sözlerini paravan yaparak binyıllık hukuku bozmaya çalışanlar, bizim için kötülüğün ve ihanetin misyonerleridir. Buna çanak tutanlar, her alana yaydıkları sindirme kampanyasını ileri demokrasi diyerek yutturmaya çalışanlar işbirlikçilikten ve bölünmenin teşrifatçısı olmaktan yakalarını kurtaramayacaktır” dedi.

“İMZASIZ ŞİKAYET MEKTUPLARIYLA SUÇ OLUŞTURMAK ISRARLI YÜRÜYÜŞÜNÜ BOZAMAYACAKTIR”

Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyona dikkat çeken Bahçeli, AK Parti hükümetinin baskılarının belediyeyi yıldıramayacağını kaydetti. Bahçeli, “AK Parti müfettişlerinin tacizleri ve alçakça tertipleri yolundan döndüremeyecektir. İmzasız şikayet mektuplarıyla suç oluşturmak ısrarlı yürüyüşünü bozamayacaktır. Başbakan ve hükümeti; hırsızları, uğursuzları, ihale tacirlerini, belediye kaynaklarını yağma edenleri merak ediyorsa çevrelerine ve birbirilerinin yüzlerine bakmaları yeterli olacaktır. Bu çerçevede baktıkları yerde; yolsuzluk batağına saplanmış AK Partili belediyeleri göreceklerdir. Milletin parasına ve vergisine el koyarak cebini doldurmakla meşgul olan haramzadeleri göreceklerdir. Devleti soymak konusunda güç birliği sağlamış AK Parti patentli menfaat kervanını göreceklerdir Ve elbette bütün bunları görünce de kendilerini görmüş olacaklardır. MHP’yi usulsüzlüklerle, şaibelerle, şayialarla ilişkilendirmeye çalışmak büyük bir iftiradır. AK Parti hükümeti ne yaparsa yapsın; kendi açığını kapatamayacaktır.

Girdiği yolsuzluk tünelinden çıkamayacaktır. Haram yiyenlerden, çalmayı masumlaştıranlardan dolayı iki cihanda da hesaba çekilmekten kurtulamayacaktır. AK Parti zihniyeti, belediyelerimize ilişmekten ve hesap yapmaktan artık vazgeçmeli, kirli tezgâhlarına son vermelidir. Şüphe etmeyiniz ki, AK Parti’den yapılanların hesabını misliyle soracağız ve inşallah çalmada ustalaşanları adaletin önüne çıkaracağız” diye konuştu


“BİZ ŞEKLE DEĞİL, ÖZE; ZARFA DEĞİL, MAZRUFA BAKIYORUZ”

Türk milletinin hiçbir zaman etnik kimlik tanım ve tasniflerle yapay ayrımların çekim alanına kapılmadığını, bin yıllık kutlu varlığını harabeye çevirecek oyunlara düne kadar düşmediğini söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:
“Türk milletini tarihi şark meselesinin izdüşümünde, etnik kimliklere geriletmek, ufalamak ve küçültmek için uğraşanlar mutlaka akıllarını başlarına almalıdır. Bu kapsamda ana muhalefet CHP’nin sözde Kürt sorunu çerçevesinde başlattığı görüşme ve temas trafiğini de son derece mahsurlu ve tehlikeli gördüğümüzü buradan tekrarlamak isterim. Kürt kökenli kardeşlerimle, sorun kelimesini yan yana getirmek her şeyden önce nimet ve had bilmezliktir. Bugün Ispartalı kardeşimle, Şırnaklı kardeşimin temel hak ve özgürlüklere ulaşmada bir farklılığı var mıdır? Yozgatlıyla, Hakkarili’nin siyasetten ticarete kadar, bu alanlarda faaliyet gösterebilmesinin önünde bir engel bulunmakta mıdır? Bu durum karşısında Kürt sorunundan nasıl bahsedilmektedir? Türk milletinin tüm fertleri bin yılda karılan harcın ve bin yılda olgunlaşan hürmetin eşit, saygın ve onurlu birer mensubudur. Bu tarihi gerçeği görmezden gelerek Kürt kökenli kardeşlerimi sorunla aynı kaba sokmak millet varlığına vurulan hançerdir ki, bunun tek ismi vardır; o da hıyanettir. Terörü Kürt kökenli kardeşlerimle çakıştırmak ise başlı başına aşağılık bir yaklaşımdır. Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur ve olmayacaktır. Vardır diyenler, yüzyıl önceki küresel hesap ve güçlerin bugünkü zaman diliminde piyonluğuna ve uşaklığına soyunanlardan başkası değildir.

Dün imparatorluk coğrafyasını bölüşen herkesçe malum mihraklar, bu topraklar üzerinde mezhep ve etnik ayrımcılığını da körüklemişler, fitili ateşlenmiş bölünme bombasını şerefsizce aramıza atıp kenara çekilmişlerdir. Bunun altında da hiç şüphesiz Birleşik Krallığın hesap ve tahrikleri olduğu açıktır. Bugünkü sınırlarımıza toprak ve insan kayıpları eşliğinde gerilememizde elbette devamlı tetiklenen uluslararası tezgâh ve tuzaklar çok etkili olmuştur. Türk milletini son vatanından çıkararak birbirine düşürmek maksadıyla etnik ve mezhep ikiliğini ısmarladılar ve körüklediler. Sözde Kürt sorununun mucitlerinin amacı bellidir. Türk milletini etnik kimlik değirmeninde öğütmek ve ezmektir. İşte böylesi bir ihanete AK Parti ve CHP alet olmaktadır. Bugün milletimizin muhatap olduğu büyük bir sorunu vardır. Onun da ismi bölücülük ve terör sorunudur. Türk milletinin ve devletinin bekası bu kapsamda büyük bir tehdit altındadır. Hayat ve varlık haklarımız kuşatmadadır. CHP, AK Parti ezberi olan analar ağlamasın istismarına sığınıp sözde Kürt sorununun elçiliğine soyunacağına terörle ve bölücülükle nasıl mücadele edileceği konusundaki fikirlerini ileri sürmelidir. Peki, sözde Kürt sorunundan bahsedenler lafı dolaştırmadan, eğip bükmeden amaçlarının ne olduğunu, gündemlerinde nelerin bulunduğunu, akıllarında nelerin yer ettiğini mutlaka izah etmeli ve milletimize de açıklamalıdır.

CHP’nin öneri diye gündeme taşıdığı 10 maddelik ‘Çöküş planı’nın yalnızca iki yerinde terör ifadesine öylesine yer verilmiş, bölücülük sorununa ise hiç değinilmemiştir. Üstelik, TBMM bünyesinde ‘Toplumsal Mutabakat Komisyonu’, sivil alanda da TBMM bağlantılı ve koordineli şekilde faaliyet gösterecek ‘Akil İnsanlar Grubu’ oluşturulması ile ilgili düşüncesi; PKK’nın, İmralı canisinin gündeme getirdiği önerilerinin tıpatıp aynısıdır. Şimdi bize dönüp PKK’nın tekliflerini görüşmemiz konusunda çağrılarda bulunulmaktadır. Hatta ‘Ne olmuş ismi de değiştiririz’ diyerek, bizim yalnızca isme takıldığımız CHP Genel Başkanı tarafından iddia edilmektedir. Biz şekle değil öze, zarfa değil mazrufa bakıyoruz. Bu saatten sonra, yalnızca isim değişikliğiyle bizim PKK’nın tekliflerini görüşebileceğimizi sananlar büyük bir handikap ve hata içinde olduklarını bilmelidir.”

“KAPILARIMIZ SONUNA KADAR KAPALI”

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin; bir dediği bir dediğini tutmayan, akşam başka sabah başka konuşarak yeni olduğunu söyleyen, ama sadece yeniliği bölünme olarak gören bir kafa yapısıyla konuşmak şöyle dursun, bir araya gelmesi dahi mümkün değildir” diyen Bahçeli MHP ile hiç kimsenin Türk milletinin dağılmasını müzakere edemeyeceğini belirtti. Kapılarının bölünmede tokalaşan niyetlere sonuna kadar kapalı olduğunu bildiren Bahçeli, “Uludere havarilerine sırtımız dönüktür. CHP boşuna çırpınmamalı, daha fazla gururuyla oynamamalıdır. AK Parti, CHP ve BDP’den oluşan şeytan üçgeni bir araya gelerek planlarını masaya yatırmaları ve el ele milletimizi zehirlemenin mesai çalışmasını yapmaları kendi fıtratlarına uygundur.

Bize vebal hatırlatması yapıp, sözüm ona çözüm sürecini sabote ettiğimiz iftirasını atanlar; evvela iki yıl önce analar ağlamasın diyerek Türkiye’yi bu noktaya getiren Habur’cu yıkıma laf yetiştirmelidir. MHP’yi suçlamayı bırakarak, hayatlarında bir defa utanmaları varsa PKK’ya ve bölücülere yönelik ağızlarından bir karşı duruş ve itiraz çıkmalıdır. Bizim için terör ve bölücülük sorunu ortadan kalkmadıktan sonra Türk milletine huzur gelmeyecektir. Eğer AK Parti terörü bitirecekse, bilinsin ki biz kaybetmeye varız. Bölücülüğün kökünü kurutacaksa biz haksız çıkmaya ve iktidara gelmemeye de hazırız. Türk milleti kazandıktan, refah ve saadet ortamına kavuştuktan sonra zaten bize de gerek kalmayacaktır” dedi.