Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Koray Aydın, delege sistemini getirerek başlatacakları ön seçim uygulaması sayesinde üyelerin partiye daha fazla sahip çıkacaklarını söyledi.

Koray Aydın, partisinin 4 Kasım'da yapılacak olağan kurultayı öncesinde çıktığı Trakya turu kapsamında Tekirdağ'a geldi.

Aydın'ı sabah erken saatlerde Yenice beldesinde yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla MHP Eski Çorlu İlçe Başkanı Saral Sarıalioğlu, Metin Bostancı Hamdi Budak çiçeklerle karşıladı. Buradan partisinin Tekirdağ il binasına geçen Aydın'ı, MHP İl Başkanı Enes Kaplan ve yöneticiler kapıda karşıladı.

Burada bir açıklama yapan Koray Aydın, "Partimizi üyelere açacağız. Delege sistemini getirerek, hâkim nezaretinde ön seçimle adayları tespit edeceğiz. Bu konuda genel merkezin yüzde 6 kontenjanı olacak. Ön seçim olursa herkes partiye daha çok sahip çıkar, daha çok sarılır, daha çok çalışır." dedi.

MHP'Yİ UÇURAN ANKET

Son yapılan ve kamuoyuna açıklanmayan bir ankete göre MHP'nin büyük oy oranına yükseldiğini savunan Aydın, "AK Parti'nin oyunun yüzde 23,5'i MHP tabanlı. Bunu Türkiye geneline vurduğunuz zaman yüzde 12'ye tekabül eder. Hem AK Parti, Hem CHP'nin yaptırdığı anketlere göre ise MHP ikinci parti çıkıyor. MHP'nin tek başına alabileceği en fazla oy oranı ise yüzde 40 olur. Allah'ın izniyle 4 Kasım'da başkanlığı kazanacağız." açıklamasını yaptı.

Koray Aydın, Tekirdağ'daki temaslarından sonra sırasıyla, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale ile Trakya turuna devam edecek.