Gölbaşı Belediyesi'nce yaptırılan ''Bahçeli Parkı'', ''Bahçeli Kültür Merkezi'' ve ''Bahçeli Parkı Yaşlılar Kültür Evi'' ile ''Rauf Denktaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı törenlerle açıldı.

Törenlerde, merhum Rauf Denktaş'ın oğlu KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da yer aldı.

Bahçeli, ilk olarak, ''Bahçeli Parkı'', ''Bahçeli Kültür Merkezi'' ve ''Bahçeli Parkı Yaşlılar Kültür Evi''nin açılışlarını gerçekleştirdi. Açılışın ardından merkezleri gezerek yetkililerden bilgi alan Bahçeli, daha sonra ''Rauf Denktaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'' nin açılacağı alana geçti. Bahçeli, burada Serdar Denktaş ile bir süre sohbet etti.

Devlet Bahçeli, seymen gösterisinin ardından yaptığı konuşmada, Gölbaşı Belediyesi'nin hizmetlerinin ''takdire şayan'' olduğunu belirterek, Rauf Denktaş'ın manevi hatırasına gösterilen saygının da kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

''Ülkemizin alacakaranlık bir kuşakta bulunduğu, acıların ve kayıpların olağanüstü bir seviyeye çıktığı bir zaman dilimindeyiz'' diyen Bahçeli, ''Şahit olduğunuz üzere bölücü terör saldırıları artık eşik ve sınırları çoktan aşmıştır. Askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız ve masum insanlarımız arkası arkasına teröre kurban gitmektedir'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, ''Kanlı bir heyelanın tam ortasına düştüğünü'' savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Acımasızlığın, vicdansızlığın ve vahşiliğin farklı örneklerine her gün bir yenisi eklenmektedir. Kaymakam, öğretmen, imam, sağlık ve güvenlik görevlisi kaçıran, anaları ağlatan, yürekleri dağlayan caniler suikastlarını her düzeyde yaygınlaştırmaktadır. Nitekim geçtiğimiz günlerde Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, hunharca uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit düşmüştür. Gencecik yaşta kaybettiğimiz bu hukukçumuz hepimizi üzmüştür. Buradan merhum Ovacık Başsavcısı Murat Uzun başta olmak üzere, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ailelerine, mesai ve silah arkadaşları ile Türk milletine başsağlığı diliyorum.''

Artık hakim ve savcıların da teröristlerin doğrudan hedefleri arasında olduğunu dile getiren Bahçeli, ''Maksat devleti belirli bir bölgeden arındırmak ve kamu görevlilerini ayıklamaktır. Bunun için de 'tehdit-propaganda-infaz' üçgeni sürekli genişletilmektedir'' diye konuştu.

''Maalesef bölücü terör örgütü, bulduğu uygun ortamda cinayetlerini gerçekleştirirken, müzakere prizmasından bakan şaşı ve şaibeli bakışlar mücadele azmini kırmakta ve yıpratmaktadır'' ifadesini kullanan Bahçeli, şunları söyledi:

''Canımıza ve hayat hakkımıza göz koyan teröristlerle müzakere ve mütareke çağrıları iktidardan muhalefete kadar oluşan teslimiyet kuşağında hayasızca dillendirilmektedir. Sanki PKK galip taraftır da Türk milletinin bölücü taleplere boyun eğmesi istenmektedir. Yarım demokrasi bilgisi, yanlış özgürlük algısı ve yozlaşmış barış anlayışı terörü canlı ve diri tutmak için neredeyse seferber olmuştur. Görülmektedir ki Bizans'ın varisleri zinde ve işbaşındadır. Pazarlığı, acziyeti ve tavizi totem haline getirenler kuyruğa girmişlerdir. Müzakere afyonu yutmuş gafillerin ısrarı, çabası ve hedefi bellidir. Oslo ihanetinin tekrar ayağa kalkması için gösterilen yoğun çabanın nedenlerini burada aramak lazımdır. İktidar Oslo demektedir. Anamuhalefet CHP Oslo'yu esas olarak onaylamaktadır. PKK'nın siyaset kolu BDP, Oslo havarisidir. Midesi dolu, kafası boş, vicdanı hacizli, kalemi ipotekli ve düşünceleri küflü sözde aydınlar Oslo heveslisidir.

Bölgemizde asırlık hesabı olanlar, Kürdistan'ı dün kuramayıp bugün hayata geçirmenin arayışında olanlar Oslo bataklığına umut bağlamaktadır.''

Bahçeli, bir tek MHP'nin, ''Ankara'' dediğini ileri sürerek, ''Çünkü biz Türk milletine inanıyoruz, çünkü biz Gölbaşı'nın kararına güveniyoruz. Zafer, şan ve şerefle dolu olan tarihimizin neresinde eşkıyaya teslim olmak vardır? Biz alçalmayan, baş veren ama baş eğmeyen bir ecdadın torunlarıyız. Kimse kalmasa da bölücü terörle mücadele edecek kimseler bulunmasa da, emin olun tek başına MHP vardır ve ayaktadır. Biz yaparız, biz başarırız ve biz Türk milletine silah doğrultan elleri fırsat verilirse muhakkak kırarız'' dedi.

Devlet Bahçeli, konuşmasını, ''Ne Mutlu Türküm diyene'' diyerek tamamladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da ilçeye değer katan projelerin birer birer hizmete girdiğini belirterek ''Spor salonumuzun ve Bahçeli Parkımızın yanı sıra modern düğün salonumuz ve yaşlılar evimiz Gölbaşılı vatandaşlarımıza hayırlı olsun'' dedi.

Odabaşı'nın konuşmasının ardından yüzme havuzunun açılışı Bahçeli ve Denktaş tarafından yapıldı. Bahçeli ve Denktaş, ayrıca TEK yolu üzerinde bulunan alanda, 3 kademeli ve 18 metre yüksekliğinde yapılacağı belirtilen şelalenin de temelini attı.

Etkinlikte Rauf Denktaş'ın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Gösterim sırasında Serdar Denktaş'ın duygulandığı gözlendi.

Temel atma töreninden sonra Bahçeli ve Denktaş, havuzu inceledi. Havuzda down Sendromlu milli yüzücü Caner Erkin, gösteri yüzüşü yaptı.