Katıldığı bir fuar öncesi basın mensuplarının 28 Şubat operasyonuna ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, “Ben de uçaktan indikten sonra televizyonda gördüm. Gelişmenin ne olduğun ben de net olarak bilmiyorum. Ama genel olarak söylemek gerekirse 28 şubat Türkiye demokrasisinin kara tarihlerinden birisidir. Dolaysıyla mutlaka 28 şubat gibi mağduriyetlerin ortaya konması, araştırılması, gerekenlerin yapılması lazım” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde darbelerle ilgili bir meclis araştırması yapılmasının kabul edildiğini hatırlatan Akdağ, Türkiye demokratikleşiyor. Türkiye demokratikleştikçe, özgürlükler genişledikçe, geçmişte milletin iradesinin üzerine ipotek koyanlarla alakalı yaptırımların ortaya konması çok tabiidir” şeklinde konuştu.

ARINÇ'TAN YORUM YOK

Manisa’daki programına katılmak üzere Ankara’dan hareket eden ve İzmir Adnan menderes Havaalanına gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç havaalanında basın mensuplarının gündeme ilişkin, sabah saatlerinde 28 şubat kararıyla ilgili Çevik Bir’in İstanbul ve Ankara’daki evlinde yapılan arama kararıyla ilgili sorulan sorulara bilgisinin olmadığını söyleyerek cevap vermedi