Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, paralel yapıyı vatan hainliğiyle suçladı. Balta, “Bu insanlar dış bağlantılarla beraber tuzaklar kurdular bu ülkeye. Ben bunlara ‘paralel yapı’ demiyorum, ‘paralel örgüt’ diyorum. Ülkemizin, devletimizin karizmasını çizmeye kalkarsanız siz vatan hainisiniz” dedi.

VATAN HAİNLİĞİYLE SUÇLADI !

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta AK Parti Genel Merkezince yurt içinde çeşitli programlara görevlendirilmeye devam ediliyor. Bu programlar kapsamında Mersinde AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta toplantıda yaptığı konuşmada, 2002’den bu yana yaptıkları çalışmaların karşısında planlar yapıldığına dikkat çekerek paralel yapıya da göndermede bulundu. Bakan Yardımcısı Balta, şunları söyledi: “ Bu insanlar dış bağlantılarla beraber tuzaklar kurdular bu ülkeye. Ben bunlara ‘paralel yapı’ demiyorum, ‘paralel örgüt’ diyorum. Bu vatana, millete, bayrağa saldıran, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne kasteden insanlardır bunlar. Siz bu ülkeyi dışarıda suçlu gösterip, ülkemizin, devletimizin karizmasını çizmeye kalkarsanız siz vatan hainisiniz. Gezi ve Kobani olaylarının arkasında kim var? Bu ülkenin ileri gitmesini istemiyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin sistemini kuracağız. Şimdi bu yolda yürüyoruz.”

“AL BAYRAĞIMI ŞU ANDA DAHA GÜÇLÜ DALGALANIYOR”

Millet olarak yapılanları çok çabuk unutan bir yapıya sahip oldukları vurgu yapan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta “ Yapılanları çok çabuk unutuyoruz. Tek partili dönemden Menderes iktidarına, 70’li yıllardan 1980 darbesine, 1999 depreminden Van depremine kadar birçok alanda karışlaştırma yapacak olursak Bizim gençliğimizde insanlar dış görünüşlerine, etnik kimliklerine göre birbirlerine düşman oldular, terör aldı başını gitti. Türkiye’nin çocuklarının Recep Tayyip Erdoğan sayesinde özgüven kazandı. Bizler insan sevgisini, insan olma onurunu bu dönemde yaşadık. Kara lastikli Muhammet Balta, şimdi Ankara’da bakan yardımcısı oldu. Milliyiz biz, başkalarının çeşmesine su taşımıyoruz. Bu memleketi seviyoruz. Bu memleketin Kürt’ünü, Alevi’sini, Laz’ını, insanı seviyoruz biz. Bu memleket için, vatanımız için, bayrağımız için, milletimiz için çalışıyoruz. Milliyetçilik budur işte. Milliyetçilik, sadece Mersin’de, Trabzon’da Türk bayrağı sallamak değil, 780 bin kilometrekarenin her noktasında bu al bayrağı sallamaktır. Al bayrak şu anda daha güçlü dalgalanıyor. Kuru kuruya milliyetçilik olmuyor. Vatanını, milletini, bayrağını seven insanların çok çalışması lazım. Biz 12 yıldan beri çalışıyoruz” dedi.