Trabzon’da hayatın her alanında her bir kişi ve kurum iktidar partisinin il başkanı kimin olacağını merak etmesi siyasi gündemin de ilk sırasını oluşturuyor.

Ak Parti’nin ve ülkenin en güçlü isimlerinden biri olan Çevve ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hem Trabzon il başkanlığı ile ilgili hem hakkında kabine değişikliği olduğunda ilk değiştirilecek bakanlar arasında olduğu yönünde hem de teşvikte Trabzon’un 3. Bölgede olmasına konan yerel tepkileri konu olan sorularımızın hepsine açık ve net cevaplar verdi.

Trabzon’da dün(Cumartesi) bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, Of’ta katıldığı siyaset akademisinden sonra 61saat.com’dan Ali Savaş’ın sorularını cevaplandırdı.



Ali Savaş, Bayraktar’a şu dört soruyu sordu

-İl Başkanlığı yarışında adayınız kim..? Kime destek veriyorsunuz.? Ve neden o desteği o isme vereceksiniz..?

- Kabinede bir değişiklik olursa görevden alınacak üç bakan arasından sizin de adınız geçiyor. Bu ne derece doğru? Başbakan ile aranızda bir soğukluk var mı..?

-Teşvik konusunda Trabzon 3. Bölgede. Ciddi bir hayal kırıklığı yaşanıyor bu konuda STK’lar ime kamuoyunun tepkisini nasıl karşılıyorsunuz.? 4. Bölgeye alınması ile ilgili talepler için ne diyorsunuz?

- Akyazı’da doldu işlemi durdu. Ne yapacaksınız. Toki sanki işi yukuşa mı sürüyor..?

BAYRAKTAR BU SORULARA NASIL CEVAP VERDİ

DEVAMI 2. SAYFA







TEŞVİKTE TRABZON HASSASİYETİNİ ANLIYORUM

Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un teşvikte 3. Bölgede olması ile ilgili olarak konulan tepkilere ve hayal kırıklıklarını anladığını tepkileir normal karşıladığını belirterek “Bu konuda bana da raporlar geldi. TSO’dan STK’ların taliplerini biliyorum. İnceliyoruz bu konuyu. Yalnız teşviki bölgesel algılamamak gerek. Yatırım stratejileri açısından bakmak gerek. Sektörel yatırımlarda bu anlamad Trabzon’un avantajlı olduğu alanlar var. Bunların hepsini inceleyeceğiz. 4. Bölgeye gelip 3. Bölgede olduğumuzda avantajlı bir yatırım alanındaki avantajımızda yitiyorsa kayboluyorsu bunu da iyi planlamak gerek” dedi. Bayraktar, teşvikin ülke kalkınması için önemli bir itici güç olacağını belirterek “Trabzon’un hak ve hukukunun korumsasında biz üzerimize düşeni yaparız. Kimse merak etmesin”dedi…



AKYAZI’DA Kİ DOLGU ÇALIŞMASI NİYE DURDU…?

DEVAMI 3. SAYFADA




AKYAZI BİZİM PRESTİJ PROJEMİZDİR

Bakan Bayraktar, dolgu çalışması duran Akyazı ile ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiğini belirterek “Akyazı iktidarımızın ve Trabzon’un prestij projesidir. Bu projenin durması duraklaması diye bir şey olamaz”dedi.

Bayraktar projenin Trabzon’un gündemine gelmesi ile birlikte gelinen bu aşamada çok zaman kayblettiklerini buna rağmen özellikle Baş.akan R.Tayyip Erdoğan’ın da Trabzon hassasiyetindeki önceliği ve önderliği ile önemli bir mesafe kat ettiklerini belirterek “Ufak tefek pürüzler çıkacak. Bunu da inceliyoruz. Önümüzdeki yapım sürecinde de benzer sıkıntılar yaşayabiliriz. Biz bu sıkıntıların çzümü için işte buralardayız. Bunun için milletimizden olur alıyoruz” dedi.

Ak Parti iktidarının 7 kez sandık başına giden milletten her defasından destek ve olur alarak sandıktan zaferle çıktığını belirten Bayraktar “Akyazı, Trabzon halkının da istediği bize destek olduğu bir proje, artık ok yayından çıktı, ne olursa olsun bu projeyi bitireceğiz” dedi…

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLUR MU KENDİSİ BAKAN OLARAK KALIR MI..?



BAYRAKTAR” TÜRKİYE’NİN GÖZÜ BİZİM BAKANLIĞIMIZDA”

Ankara siyasi kulislerinde bir ara ilginç bir haber dilden dile dolaştı sonra bazı medya organlarında da bu kulis haberler yayınlandı. Bu haberlere göre Başbakan kabinede bazı değişiklikler yapacak ve üç bakanı değiştirecek. Bu bakanlar; İdris naim Şahin, Suat Kılıç ve Erdoğan Bayraktar.

Bakan Bayraktar’a bunu sorduk. Bu kulis haber doğru mu..?

Bakan Bayraktar bu soruya kısa ve net bir cevap verdi..

“Ben işime bakıyorum. Başbakanımın verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. Bu dedikoduların belli amaçlar için uydurulduğuna inanıyorum. Ve hiç ilgilenmiyorum…”

VE İL BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

DEVAMI 4. SAYFADA

BAYRAKTAR” BENİM ADAYIM……”

Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar’a Trabzon gündeminin en önemli siyasi gelişmelerinden biri olan partisinin il başkanlığı ile ilgili gelişmeleri de sorduk.

Genellikle parti içi gelişmeleri ve çekişmeleri taraf olmadan izleyen ve yorumlayan Bayraktar konu Trabzon olunca direkt müdahil olacağını da konu ile ilgili sorumuza verdiği cevaptan anladık.

Bakan Bayraktar her konuda istikrardan yana olduğunu belirterek “Ak Parit Trabzon il başkanlığı içirn de iktidardan yanayım” diyerek sorularımızı şöyle cevaplandırdı;

Soru..: İl Başkanlığı seçimlerinde tavrınız ne?

Bayraktar..; Bu konuda belirleyici Genel Merkezimiz. Her yerde öyle. Ben birçok il’de genel kurullara katılıyorum. İsparta gibi. Pazar günü da(Bu gün için) Niğde’ye gideceğim. Her yerde tek liste var genel merkezin dediği isim il başkanımız oluyor. Trabzon’da da böyle olacak.



Soru..: Genel Merkez size kanaatinizi sordu mu..?

Bayraktar..: Ben istikrardan yanayım. Adnan Günnar derim.

Soru..: Ya Genel Merkez Adnan Günnar demez ise

Bayraktar: İstikrar için Adnan Günnar dedim. O olmaz ise ikinci kez Adnan Günnar derim. Üçüncü kez de Adnan Günnar derim

Bakan Bayraktar’ın seçimlere az bir zaman kala Adnan Günnar’dan yana tavrını açıklaması Ak Parti kulislerine bomba gibi düşeceği kesin.

Bayraktar’ın bu açıklaması ile Ak Parti’deki il başkanlığı yarışı kimilerine göre kolaylaşacak kimilerine göre ise daha bir keskin şekli alacak…