Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden kentsel dönüşüm projelerine ekonomik, teknik, yasal ve sosyolojik açıdan yeni bakış açıları ortaya koymak için "Türkiye'de Kentsel Dönüşüm" isimli bir panel düzenliyor. 4 Mayıs Cuma günü Trabzon zorlu Grand Otel'de yapılacak panel 14.00'da başlayacak.

Yeni model önerileri, hukuksal ve teknik sorunlar, farklı planlama yaklaşımları ve sosyolojik analizler gibi konu başlıklarının tartışılacağı panele çok sayıda bürokratın, siyasi parti yetkilisinin, akademisyenin, meslek odaları temsilcilerinin ve sivil toplum örgütlerinin katılması da bekleniyor.

Oturum başkanlığını İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden sayın Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu‘nun yapacağı panele; Okan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden sayın Prof. Dr. N. Enver Ülger "Kentsel Dönüşüm İçin Alternatif Model" konu başlığıyla, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden sayın Doç. Dr. Cenap Sancar "Kentsel Dönüşümde Parçacıl Yaklaşımlar" konu başlığıyla, Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden sayın Yrd. Doç. Dr. Musa Yavuz Alptekin "Kentsel Dönüşümün Sosyolojik Analizi" konu başlığıyla konuşmacı olarak katılacak.

Kentsel dönüşüm kavramının tüm yönleriyle masaya yatırılacağı panelde, deprem kuşağında bulunan ülkemizde en son 1999 Marmara ve 2011 Van depremleriyle birlikte denetimden uzak, ruhsatsız, kalitesiz, sağlıksız bir yapılaşmanın getirdiği acı tecrübeler ışığında; kentlerimizin geliştirilmesi, toplumsal, ekonomik, mekânsal olarak yeniden ele alınması gerekliliği vurgulanacak, ortaya çıkan görüş ve öneriler bir rapor halinde toparlanacak ve kamuoyuyla paylaşılacak.