Ankara Göksü restoranttaki yemeğe Bakan Bayraktar’ın yanı sıra AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Özak, Safiye Seymenoğlu, Karayolları Genel müdürü Cahit Turhan, Bakan Bayraktar’ın danışmanı Seyfullah Aslantürk, iş adamı Sefer Ulusoy,Trabzonlu iş adamları sanatkarlar ve diğer davetliler katıldı.
Bakan Bayraktar yemek sonrasında yaptığı konuşmada kendilerini bir araya getiren Trabzon Derneğine teşekkür ederek sözlerine başlarken, ‘’Trabzon özeldir, Trabzonlu olmak da özeldir.Bu bakımdan ben hepinizi tebrik ediyorum, burada Trabzon’dan gelen çok kıymetli kardeşlerimiz var, sanatkar kardeşlerimiz var, bu bakımdan teşrif ettiniz, onun için de ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.




Trabzon’un Türkiye’de önemli bir vilayet olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, ‘’Trabzon çok önemli bir il ve bugün Türkiye’de çok ciddi bir ağırlığı var, çok ciddi bir nüfuzu var. Türkiye satında nüfus olarak da belki birkaç vilayetle beraber en çok nüfusu olan Trabzonlu olarak bir ilin mensuplarıyız. Trabzon’u daha ileri nasıl taşıyabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Sayın Bakanımız Faruk Bey, Trabzonspor’da futbol oynadığı dönemlerden itibaren cemiyetçilik, güzel gönlüyle, güzel hoşgörüsüyle, kendini aşan yapısıyla Trabzon’a ve Trabzonspor’a, Trabzonluluğa büyük katkılar sağlamıştır. Trabzon Günleri de zannediyorum Ankara’da ilktir. Bu etkiyi yapmıştır ve diğer önemli vilayetler artık Ankara’da kendi şehirlerinin günlerini yapmaya başlamıştır. Şimdi Hatay Günleri’nden bahsedildi.Hatay Günleri yapılıyor.




Bu Vakıf siyasi argümanlardan uzak Trabzonluluğu tamamen öne çıkaran, Trabzon’u öne çıkaran bir yapısı var. Bu bakımdan bu vakfı biz destekliyoruz, büyümesini istiyoruz. Çünkü Trabzon’un Ankara’da tanıtılmasına çok ciddi katkı sağladı’’ diye konuştu.



Bakan Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Şimdi biz ne yapabiliriz, Trabzon için daha çok neler yapabiliriz, Karayolları Genel Müdürü uzun zamandır görev başında, Trabzon’a çok ciddi katkılar yapmak için gayret içinde. Bunların hepsini görüyoruz, Trabzon için daha sorumluluk içerisindeyiz. Faruk Bey de her zaman bizimle beraber, 4 milletvekilimiz var onlarla iç içeyiz ama diğer partilerden MHP’den ve CHP’deki milletvekillerine de Trabzon’da bizim dün vilayetlere baktığımızda 6 milletvekili belki de dönem en iyi örneğiz. Gerek Koray beyle, gerek Volkan beyle olsun bir yakınlık içerisindeyiz. Ben Volkan Bey çıktığı zaman orada olduğum zaman mutla kendisini alkışlarım isterse bizi eleştirsin, Koray Beyle de öyle. Trabzon’u kalkındırmak geliştirmek için Trabzon’a Türkiye’de daha iyi bir yer yapabilmek için sorumluğumuzun olduğunu elimizden gelen gayreti göstereceğiz’’

Bakan Bayraktar’a Vakfın onursal başkanı ve kurucu başkanı Mevlüt Hamzaoğlu tarafından bir plaket ve tespih hediye edildi.