Türkiye’nin 81 ilinde eserleri olan Bakan Erdoğan Bayraktar, seçim bölgesi Trabzon’a ise yatırımların gelmesi konusunda ayrı bir önem veriyor. Daha önce TED Kolejinin Trabzon’a getirilmesini sağlayan Bakan Bayraktar, şimdilerde ise Trabzon’un Tonya İlçesi’ne çimento fabrikası kurulmasında en büyük desteği veriyor.


ÇİMENTO FABRİKASI KURULUYOR!
Tonya’ya kurulacak olan Çimento Fabrikası 250 milyon dolarlık yatırım bedeli olan bir projedir. Çimento fabrikası, Dünya Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, İşadamı Yılmaz Becikoğlu ve Universal Çimento'nun CEO'su Mete Bülgün ortaklığı ile kurulacak. İlçeye kazandırılacak olan çimento fabrikası kurulmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın büyük emekleri vardır.

800 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK!
Ekim ayında fabrikanın temel atma töreni gerçekleştirilecek. Fabrika tamamlandığında 451 çalışanı olacak. Güvenlikçileri ve diğer personelleri ile birlikte toplam 800 kişiye istihdam sağlamış olacağız. Fabrikada 2 milyon ton çimento üretilecek. Karadeniz Bölgesi’nde çimento fiyatları, İç Anadolu’ya göre çok yüksek. Hem bu fiyatları dengelemek hem de Yakın Kafkas ülkelerine ihraç etmek maksadıyla fabrika kuruyoruz. İlçemiz insanı için de bir ekmek kapısı olacak.