AK Parti Kadın Kollarını’nın 3. Olağan Kongresi Trabzon Zorlu Grand Otel’de yapılıyor. Havva Gümüş’ün tek aday olarak girdiği kongrede Divan Başkanlığına Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun seçildi. Kongreye, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, İl Başkanı Adnan Günnar ve ilçe başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Aslıhan Bezirganoğlu Temren, yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi vererek herkese teşekkür etti.
Ardından Ankara’da önemli bir toplantısı oluduğu için protokol kurallarına uyulmayarak erkenden bir konuşma yaptı.

TRABZON’A 5 GÖNÜL BAĞIM VAR
Bakan Eroğlu, “Trabzon’a karşı 5 tane gönül bağım var. Özellikle bu kongrede bulunmayı çok istedim. Bu bayrağı yeniden taşıyacak olan yeni seçilerek olan İl Kadınlar Kolu başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Bizde onların hizmetkarıyım.



BÜYÜK BİR DESTAN YAZDINIZ
Ben seçimlerden önce de buradaydım. Orada hanfendilerin kapı kapı dolaşarak büyük bir destan yazdıklarına şahit olduk. 10 kişiden 6’sı Trabzon’da AK Partili. Siz bir destan yazdınız. Ben 9 Şubatta Başbakanımızla bir toplantı yapmıştık. Sayın Başbakanım 24 Artvin’e Deriner Barajına su tutmaya gideceğim. Sonra 25’inde AK Parti Kadınların kongresine katılacağım diyince çok duygulandı. Ve selamlarını yolladı. İnşallah bu coşkuyu ileteceğim Sayın Başbakanımıza.

NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR
Büyük bir gayret ve heyecan var. AK Parti’yi yapan sizlersiniz. Sayın Başbakanımız hanfendilere çok önem veriyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü Türkiye bugün bir istikrara kavuşmuş, dünyada bir lider ülke olmuşsa onda sizlerin emeği var. Gönülden çalışan hanfendilerin ve diğer teşkilatlara varıncaya kadar herkesin büyük bir emeği var.

BAKAN EROĞLU HESLERİ SAVUNDU HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

AK PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELDİ
Enflasyon yüzde yüze yaklaştığı dönemleri biliyorum. Hükümetimizden önce merkezi yönetim bütçesinin yüzde 60/70’i faize gidiyordu. Bunun altından hiçbir bütçenin kalkması mümkün değil. Dolayısıyla o yönetim iflas etmişti. Paramız pul mesafesine düşmüş. Kriz anayasa kitapçığı atmakla başlamıştı. Dünyada o dönem ekonomik kriz varmıydı yoktu. Ama Türkiye ekonomik kriz yaşadı. O dönem Devlet memurlarının maaşlarını ödemek için çalmadığı kapı kalmamıştı. Geçmiş koalisyon hükümeti artık Türkiye’yi daha fazla yöneteceğini anlayınca terkedip gittiler.
Ancak AK Parti milletin bağrından çıkan AK Parti iktidara gümbür gümbür geldi. Şimdi sihirli değnek değmiş gibi herşey değişti.

TRABZON’DA BASİT DERE ISLAHI 12 SÜRÜYORDU
Trabzon’da basit bir dere ıslahının 10-12 yıl sürdüğünü biliyoruz. Türkiye’de ki yatırımların ortalama yatırım süresi 41 yıl. Şimdi herşey değişti. Türkiye’nin geleceği parlak. Milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunan bir partiyiz. Milleti aptal sananlara millete bidon kafalı diyenlere sandığa gömer. Göbeğini kaşıyan diyenlere sandıkta göbeğini kaşıttırır”

TRABZON KENARDA UNUTULMUŞ BİR ŞEHİRDİ
TTrabzon’a bugün sabahleyin basın toplantısı yaptık. Trabzon ve civarında yapılan toplantıları anlattık. Bir kaçtane örnek vereyim. Trabzon’a biz sadece bakanlık olarak 493 milyon tl’lik yatırım 49 dere ıslah, atasu barajını bitirdik. Ama açılışını yapmak üzere sayın Başbakanımız Trabzon’a gelecek. O yüzden tesisin içine koymadık. Kent ormanın sözünü verdik.  5 ilçemize tane otomatik meteoroloji istasyonunu kurma sözü verdik. Trabzon Trabzon olalı bizim 9 yılda yaptığımız hizmeti geçmiş yıllarad almadı. Trabzon kenarda unutulmuş bir şehirken bizim zamanımızda yükseldi.

HABERİN DEVAMI 2. SAYFADA


Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunun ardından ise AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar bir konuşma yaptı. Günnar, konuşmasında şunları kaydetti:

DÖNÜŞÜMLERE İMZA ATTIK
"Bizler AK Partililer olarak 8 yıllık istikrarımız da çok büyük dönüşümlere imza attık. Daha cok çalışmalıyız. Kadınlara çok fazla değer veriyoruz. Sayın başbakanımız şunu söyledi, Adnan bey Trabzon’da kadın üye sayısını artır yönetimindeki kadın sayısı ilçelerde de olmak üzere 2 kat fazla olsun. Biz bu konuda çalıştık kadın kollarımızın da bunu devam ettirmesini istiyoruz. Kadın kollarında çalışmak zor iştir ama ancak seçimlerde ve parti organizasyonlarında biz daima kadınları arıyoruz. Neredesiniz diyoruz. Bütün kadınlarımız, biz erkeklerden daha fazla fedakar halde çalışıyorlar. Ellerindeki broşürlerle kapı kapı dolaşmanız büyük bir cesaretle önde hep sizleri gördük. Partimiz sizinle birlikte güçleniyor. Başbakanımız da kadına çok değer veriyor bu değeri görün ve çalışın. Bölgemizde sayın bakanımızın uygulaması var tarih vererek proje başlatıyor. Şu tarihte bitireceğiz diyorlar ve tam tarih ve saatinde açılışını yapıyorlar. Solaklıdaki yeni proje doğa harikası olacak. Bakanımız 5 Mayıs 2012 tarihini verdi. Sabırsızlıkla bekliyıoruz. Ak parti il başkanı olarak şu talimatı veriyorum, tüm ilçelerdeki, en uzak mesafelerdeki ve en yakın mesafelerdeki kadın kolları teşkilatımıza tüm organizasyonlarda ilçe başkanı olarak yardımcı olmalarını istiyorum. Akçaabat’taki kadınlkolları yönetimim gece saat 12 de nasıl Trabzon’a döneceğim dememeli. İl başkanı olarak ilçe başkanları adına söz veriyorum, elimizden gelen desteği vereceğiz"

YÜZYILLAR BOYUNCA SIKINTILAR ÇEKTİ
Günnar'ın ardından ise AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu konuştu. Bıyıklıoğlu, "Milletimiz yüz yıllar boyunca çektiği sıkıntılar 2000li yıllardan itibaren hakiki temsilcilerini buldu. İnsanı için nesi varsa onu sarf eden milletinin hizmetine talip olmuş bir Ak parti mensupları var. Siyasete başladığım zaman dedim ki yaptıklarımızı anlatabilsek çok daha ilerde oluruz. Milletimiz yaptığımı tam bilemiyor. Bunları anlatacağız. Hanım kardeşlerimi çok iş düşüyor. Bu zamana kadar Ak Parti için çalışmış, zamanını harcamız olan kardeşlerimi tebrik ediyor, yeni kadın kolları olacak olan kardeşlerime de başarılar diliyorum." diye konuştu.
Bıyıklıoğlu'nun konuşmasının ardından ise AK Parti Teşkilat Başkanı Nur Özkaya bir konuşma yaptı.

TÜM KADINLARLA İLGİLENECEĞİZ
Havva Gümüş ise, "Türkiye nüfusunun yüzde 52'sini oluşturan kadınlarımız ilk defa sayın Başbakanımız sayesinde en fazla önemi kazandı. Özellikle sayın partimizin iktidar oludğu dönemde kadın hakları açısından önemli çalışmalar yapıldı. alınan bu kararlar partimizin olmazsa olmazları arasında oldu. Trabzon'da bu seçimlerde her zaman var olduk ve var olmaya devam edeceğiz. Her zaman parti ayrımı yapmadan kadınların sorunları ile bütün ekip arkadaşlarımızla ilgilenip çözümler üreteceğiz" dedi.