Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen Türk jetine ilişkin "Çıkan parçalar içerisinde şu ana kadar füzeye rastlanmadı, incelemeler devam ediyor" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak için Sivas 'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basın mensuplarının düşen uçakla ilgili soru sorması üzerine şu açıklamayı yaptı:

'Genelkurmay Başkanlığımız açıklamayı yaptı. İlk gün ne açıkladıysak bugün gelinen noktada da onu söyledik. Burada şunu söylüyoruz, diyoruz ki, biz milletimize hangi bilgiyi verdiysek o doğru. Ne dedik? 12 milin dışında 13 milde biz uçağımızı kaybettik.

Suriye karasularını daha önce hata ile ihlal ettik ancak ihlal ettiğimiz süre içerisinde bir taarruz olmamıştır. Daha sonra ikinci bir görev uçuşunda uluslararası sularda 13. milin içerisinde biz kontrolü kaybettik ve yine başta, '8 ila 9 mil içerisinde buluruz' demiştik, 8,6 'da bulundu. Dolayısıyla biz ne bilgi verdiysek elimizdeki bilgilere göre doğru bilgidir.

Bizim söylediğimiz husus uluslararası sularda uçağımız vuruldu. Bu, Suriye 'nin uluslararası hukuk ihlalidir. Çıkan parçalar içerisinde şu ana kadar füzeye rastlanmadı, incelemeler devam ediyor. İlave parçaları da çıkaracağız, bazılarını çıkardık. O da çıktığında bilin ki, en doğru, en güvenilir incelemeler sonrasında Silahlı Kuvvetlerimiz gereken açıklamayı yapacaktır.”

Yılmaz, uçağın kabin camlarının bulunamaması ile ilgili soruya ise, “Belli yükseklikten düşüyor, belli yükseklikten düştükten sonra ne nereye kadar kalır, o ayrı bir şey ama çalışmalar devam ediyor” şeklinde yanıt verdi.