Ergün, Kapadokya bölgesinin el sanatları merkezi olarak bilinen, çanak çömlek yapımı ile ünlü Avanos ilçesini ziyaret etti.

Bir çanak çömlek firmasının atölyesini gezen Ergün, burada firma yetkilisinden çanak çömlek yapımı, üretimi ve pazarlaması ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra çanak çömlek yapımını izleyen Ergün, şalvar giyip, tezgaha oturarak çanak çömlek yapmayı denedi.
Ardından gazetecilere çanak çömlek yapmayı denediğini anlatan Ergün, “Yapmasını bilene kolay ama ilk defa yapan için zor, ama çok zevkli” dedi.

Bakan Ergün'ün çanak çömlek denemesini eşi Güner Ergün, Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk ve Erdal Feralan da izledi.

Çanak çömlekçiliğe sadece bir meslek olarak değil, aynı zamanda bir sanat olarak bakılması gerektiğini ifade eden Ergün, bir şeye şekil verip, onu kendi zevkine göre ortaya koyabilmenin insanı en çok mutlu eden işlerden biri olduğunu dile getirdi.

Rekabet öncesi işbirliği projelerine destek

Bakanlık olarak rekabet öncesi işbirliği projelerine destek vereceklerini de belirten Ergün, Avanos'ta da böyle bir proje olduğunu ve destekleyeceklerini kaydetti.
Ergün, “Bazı ortaklıklara ihtiyaç var. Burada herkes kendi sanatını sergileyecek ama ham maddenin temin edilmesinde ortaklık yapabilirler. Ortak bir çamur fabrikası kurabilirler. Rekabet öncesi işbirliği projesine biz şöyle bakıyoruz. Çamuru birlikte yapalım ama iyi sanat sergileyen kazansın. Çamuru beraber yapalım, çömleği iyi yapan kazansın veya diğer sanatsal ürünleri iyi yapan kazansın ama ortak bir ham madde tedariki gerçekleştirelim. Bunu yaparlarsa arkadaşlar, biz de onlara en güzel desteği vermiş olacağız” şeklinde konuştu.