Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen buluşma gününe Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan törende konuşan Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Uçar, "İmam Hatip Liseleri model okullardır. Ülkemizde İmam Hatiplik şuuru var olduğu müddetçe kutuplaşma hiçbir zaman yaşamayacaktır" diye konuştu.

Törende konuşan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk "Hayatımız okyanusta dolaşan bir gemiye benzer nerede ve nasıl bir istikbalin bizi beklediğini bilemeyiz. Hadiseleri sayfa sayfa yaşayarak ömür kitabımızın sonuna varırız. Bu günlere kolay gelmedik. Çok çileler çektik. Bizler namaz kıldırıyor maaş alıyoruz. Bizler Kur'an okuduğumuz için iltifat görüyoruz. Bu yüzyılın başlarında hocalarımız ve ecdadımız mağaralarda Kur'an-ı okumak için gayret gösterdiler. Bunun için işkence gördüler. Hapislerde çürüdüler" dedi.

Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Müdürü Sezgin Özdin, "Biz öğretmenlerimizden aldığımız eğitim, büyüklerimizden aldığımız dua ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz. Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi 1975 yılından günümüze kurum kültürü gelişmiş, ilçede lider, ulusalda model olmayı tarihinde başarmış bir okuldur" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise "Bu salondan ve bu okuldan mezun olanlardan vatan haini çıkmaz. İnsan sevgisi, vatan sevgisi millet ve bayrak sevgisinin en üst seviyede olduğu makamlar İmam Hatip Liseleridir" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra plaketlerin verilmesinin ardından katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. -