Yazıcı, Rize Belediyesi Meclis Salonunda basına kapalı gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yaptı. Yazıcı, daha sonra Çayeli ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürlüğünün açılış törenine katıldı.

Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, hizmetin insan onurunu esas alan kalitede olması gerektiğini belirtti. Bütün faaliyetlerinin merkezine insanı yerleştirdiklerini ifade eden Yazıcı, "Her şeyi insana göre yapıyoruz. Vatandaşın huzuru, güvenliği, kaliteli hizmet alması bizim görevimiz" dedi.

İmkanlar ölçüsünde doğru işler yaptıklarını belirten Yazıcı, "Bu imkanlar vatandaşın imkanlarıdır. Çarçur etmeden, ettirmeden bunu gözeterek vatandaşın refah seviyesini yükseltmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu hizmetler ilerleyen dönemde evlere gelecek. Hedefimiz internet. Hizmete erişmek vatandaşın hayatını kolaylaştırmaktır" diye konuştu.

Bazılarının sosyal devletin sözünü ettiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Ancak biz uygulamasını yapıyoruz. Bize emanetin teslim edildiği günden itibaren sosyal devlet olma gereği, gündemimizin en önde yer alan maddeleri arasındadır. Sosyal devlet vatandaşı unutmayan, aç açık bırakmayan, gönlünde çalışmasında mutlaka vatandaşın yeri olan devlet anlayışıdır. Biz bunu büyük ölçüde gerçekleştirdik. İnşallah Türkiye'nin gidişatı doğru."

Bakan Yazıcı, açılışın ardından SGK İlçe Müdürlüğünü gezerek bilgi aldı. Ardından Çayeli Kültür Merkezinde Bilgisayar Akademisi kursunun açılışını yapan Yazıcı, bilginin her şeyin önünde ve en önemli güç olduğunu kaydetti.

"Teknolojiyi, bilgisayarı her şeyi üreten bilgidir" diyen Bakan Yazıcı, bilginin ürettiği projelerle gençlerin ve kadınların tanıştırılması, buluşturulması gerektiğini vurguladı.

Bakan Yazıcı, Riza halkının pratik olduğunu anlatarak, "Kısa sürede bu işi öğreneceğine inanıyorum. Artık hastanelerde telefonla randevu alınıyor. İnternet üzerinden randevu hizmeti de başlamış. Artık kadınlarımız internet üzerinden hastanelerden randevu alabilecek" dedi.

Bilgisayar kursu açılışına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin de katıldı. Konuşmaların ardından Bakan Yazıcı'ya, AK Parti Ankara milletvekili İsmail Safi tarafından kemençe hediye edildi. Yazıcı, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında basına kapalı toplantıya katıldı