Tüm teşkilatın ve toplumun herkesimin den büyük destek gören AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Muhammet Balta İlk ziyaretini Arsin’e gerçekleştirdi. Burada İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri birlikte fikir alışverişinde bulunan Balta “Bu makamların hepsi gelip geçicidir. Bizim için asıl olan, o makamlara geldiğimizde, o makamların sıcaklığını ebedi olduğunu düşünmeyerek, verdiğimiz sözleri unutmadan, sözlerimizin arkasında dimdik durarak bir siyaset yapmaktır. Güçlü Trabzon Güçlü Türkiye sloganı ve onurlu Siyaset anlayışıyla 2015 yılında AK Parti Kadrolarından milletvekili olmayı Allah nasip ederse halkımız adına Trabzon’umuz adına, ülkemiz adına en iyi hizmetleri vermek için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. AK Parti iktidarı döneminde ülkemizin geldiği refah seviyesi ortada. Sağlık alnından, ulaşıma, enerji alnından tarıma kadar Ak Parti Türkiye’de devrim yaptı. AK Parti siyaseti ve kadroları demokrasimizin en büyük teminatıdır. 2023 hedeflerimize 'Güçlü ve Yeni Türkiye' hedefi doğrultusunda çalışarak ulaşacağımıza inancımız ve güvenimiz tamdır” dedi.

Muhammet Balta sözleri şöyle sürdürdü: “Trabzon’umuzun ilçelerinden, köylerine ve mahallelerine kadar her bölgesini karış karış gezmiş, her bölgenin insanlarının sorunlarını yakinen bilen bir kardeşiniz olarak Trabzon’da bu göreve talip olduk. Trabzon’umuz sadece Doğu Karadeniz Bölgesi’nin  değil, Karadeniz Bölgesinin  merkezi haline gelmelidir. Bu nedenle kentimizin sağlık, eğitim, bilişim, turizm potansiyellerinin artırılması gerekmektedir. Bu yönde çalışmalarımız olacak. Trabzon’un var olan potansiyelini daha iyi kullanarak birçok yeni yatırımın önünü açacağız. “Türkiye’yi Trabzon’un potansiyelini daha etkin kullanacak bir noktaya getirmemiz lazım. Bu sadece Trabzon için değil bütün Türkiye için önemli, çünkü biliyorsunuz çok büyük hedeflerimiz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek, milli geliri kişi başına 25 bin dolar seviyesine yükseltmek ve ihracatımızı da 500 milyar dolara yükseltmek gibi hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için siz değerli teşkilat mensuplarımızla birlikte çalışarak Trabzon’umuzu Yeni Türkiye’nin vizyonu doğrultusunda daha da ileriye götüreceğiz.
Sizlerin desteğiyle çıktığımız bu yolda bu görev bize nasip olursa partimizin lideri olan değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, değerli Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun 2023 ve 2071 vizyonunda yer alarak ülkemize, milletimize ve şehrimize hizmet etmek yegâne önceliğimiz olacaktır. Bütün enerjimizi, bütün emeğimizi, bütün mesaimizi ilçelerimiz adına, Trabzon adına, ülkemiz adına ve milletimiz adına harcayacağız.”

Daha sonra Yomra ve Maçka‘da AK Parti İlçe teşkilatlarını ziyaret eden Muhammet Balta, ilçe başkanları ve yöneticileriyle bir araya gelerek teşkilat mensuplarıyla görüş alış verişinde bulundu.