AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Muhammet Balta, AK Parti iktidarının başlatmış olduğu ekonomik kalkınmanın ve demokratikleşmenin devamı için 2015 seçimlerinin büyük önem arz ettiğini söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Muhammet Balta, temeyül yoklamasının ardından çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Trabzon’un sorunları bildiğini ve bu konuda hemen çalışmaya başlayacağını ifade eden Muhammet Balta  “Seçildiğimiz zaman ne yapacağız? Ne yapmamız gerekiyor? Nereden başlayacağız? Böyle tereddütlerimiz yok. Hem geçmişte müteşebbis kimliğimiz var. 8 Haziran sabahı Allah bizlere nasip ederse o görevi nasip ederse Trabzon’umuzun sorunlarını biliyoruz. Trabzon’umuzu bekleyen, milletimizin özellikle beklediği projeler neler olduğunu biliyoruz. Trabzon’umuzu bu bölgenin aslında metropol bir kenti diyoruz. Burada bu sorunları ortadan kaldırmak çözüm üretmek için ne yapacağımız, nerelerden başlayacağımızı biliyoruz. Önemli olan ondan sonraki süreç içerisinde toplumun bütün dinamikleriyle, sivil toplum kuruluşları ile birlikte siyasileriyle ile yerel yönetimleriyle bir bütün olarak, ortak akılla yapılacakları, öncelikle belirleyeceğiz. Ondan sonra bizim üzerime düşen nasip olursa milletvekili olursak sorunları her bulunduğumuz ortamda anlatıp çözüm bulmak bizim işimiz” dedi.

AK Parti’liler var olduğu müddetçe Türkiye’nin sırtı yere gelmeyeceğini söyleyen Muhammet Balta sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkiye’nin sırtı yere gelmez, tuş olmaz. AK Parti’nin çizgisi, Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisi milletin çizgisidir. Millet ne derse o diyor. Biz siyaseti yaparken tek gayemiz vardı, biz millete efendilik yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz millete hizmet için, hizmetkar olabilmek için siyaset yapıyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki, o yüce Peygamber efendimizin söylediği gibi ‘İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir’. Hizmet edersen, komşuna, arkadaşına, dostuna, mahallene, köyüne, ülkene faydalı olursan hem Allah indinde hem de peygamber nezdinde en muteber en güzel insansın. Biz buna inanıyoruz bunun için siyaset yapıyoruz. Ülkemize güzellikler kazandırmak için AK Parti’nin var olması gerekiyor. AK Parti’de biz siyaseti ibadet aşkıyla yapıyoruz. Nerede ezilmiş insan varsa, nerede haksızlığa uğramış bir insan varsa oraya gidip onun hakkını koruyabiliyor isek onun için mücadele verebiliyorsak bu en büyük ibadettir. AK Parti’de bulunmak hakikatten ayrı bir duygu.

AK Parti Türkiye’de sadece reformlar yaparak ülkenin fiziki yönden gelişmesini değil ülkenin demokrasisine, siyasilerin güvenirliğine de çok büyük katkılarda bulundu. Vatandaşımız bize bir şey söylediği zaman söylüyoruz ki biz seçim zamanında size söz verebiliriz belki sizin oyunuzu da alabiliriz ama 'şuanda bu olmaz' diyebiliyoruz. Vatandaş da bundan mutlu oluyor. Bu belki de zihniyet değişikliğin bir göstergesidir. Bundan da mutlu olurum, insanlarla iç içe olmak, sorunları çözmek bana huzur veriyor. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Milletimizin duası bizimle beraber. AK kadroların bir neferi olarak çıktığım bu kutsal ve asil mücadelede teşkilatımın gösterdiği ilgi için şükranlarımı sunuyorum. Biz bu davaya gönül verdik bu yolda hizmet ettik, dertlere derman, yaralara merhem olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar teşkilatlarımız hep yanımızdaydı. Bundan sonra da birlik içinde yürüyeceğiz. Biz birbirimize dost, biz birbirimize kardeşiz, biz büyük bir aileyiz.”