AK Parti'den, 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimlerde Trabzon Milletvekili aday adayı olan eski Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, yarın yapılacak temayül yoklaması öncesi 61saat.com'un sorularını yanıtladı. Trabzon'dan aday adayı olan 49 isme yarın 19 Mayıs Spor Salonunda yapılacak temayül yoklaması öncesi başarılar dileyen Balta, "Bir birinden değerli 49 aday adayımıza başarılar diliyorum. Hepsi bizim kardeşlerimiz. Hepsi bu davaya hizmet etmek, kendi bilgisi becerisi deneyimiyle doğup büyüdüğü şehre ve ülkesine hizmet etmek için yola çıktılar. Teşkilatlarımızın önüne çıktık. Onların kantarı terazisi adaletlidir. Onlar tartacaklar. Yarın en güzel kararı verecekler. Ben o teşkilat içerisinde ki kardeşlerimle beraber güldük, beraber ağladık, beraber üzüldüğümüz zamanlar oldu. Beraber çok büyük büyük başarılara imza attığımız bu teşkilatlar. Sondan bahsedersek; 2009 yerel seçimleri, 2011 genel Seçimleri, 30 Mart Yerel Seçimleri, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri Trabzon teşkilatları burada her zaman öncü oldu ve Türkiye'de ilklere imza attılar. Son dönemde de böyle. Bize de bu yakışır. İnşallah aynı başarıyı Genel Seçimlerde de göstereceğiz" dedi.

DİĞER SİYASİ PARTİLER KONTENJAN VE ÖN SEÇİMİ TARTIŞIYOR

Temayül yoklamasının bir siyasi faaliyet olduğunu da kaydeden Balta, ana muhalefet partisi CHP'De yaşanan 'Kontejan - ön seçim' tartışmasına da dikkat çekti. Balda, "Bizim sadece bu temayül yoklaması değil, bir siyasi faaliyettir. Diğer siyasi partilere baktığımızda kontenjan mı, kontenjan sonrası ön seçim mi yapılacak tartışmaları yaşanırken, istifa tehditleri yaşanırken, diğer siyasi partilerde müracaat sayısı çok düşük seviyede bu sıralar hareketlilik olmazken en büyük hareketlilik AK Parti'de. Türkiye'nin her tarafında. 5 bin civarında aday adayı var AK Parti'de. Şuan temayül yoklamaları yapılacak. Ondan sonra anketler yapılacak. Bütün bunların neticesinde Genel Merkezimiz ve Sayın Başbakanımızın son onayı ile birlikte adaylar açıklanacak" diye konuştu.



TEŞKİLAT ZİYARETLERİ, HASRET GİDERMEK İÇİN

Balta, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Bütün teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Dün itibarıyla Gençlik Kolları İl Teşkilatımızı ve en sonra AK Parti Trabzon yeni seçilmiş İl Başkanımız ile beraber yönetim kurulu üyeleriyle beraber olduk. çalışmalarımızı tamamladık. Bizler açısından bu teşkilat ziyaretleri temayül yoklamasına hazırlık değildi. Sonuç itibariyle 13 yıldır teşkilat içinde görev almış olan bir fert olarak vatandaş olarak hem İl Genel Meclisi Üyeliği, Başkanlığı ve aynı zamanda teşkilat içerisinde İl Başkanlığı görevlerinde bulunduk. Ondan sonra Bakan Yardımcılığı göreviyle resmi bir görevimiz vardı ama biz hiç bir zaman bu dava içinden kendimizi soyutlamadık. Teşkilat mensuplarımızla beraber olduk. Trabzon'da olduk ve Türkiye'nin değişik yörelerinde il ziyaretleri yaptık. Hep teşkilat mensuplarımızla beraber olduk. Bu aday aday başvurusunda sonra teşkilat ziyaretlerimiz, bir özlem giderme zaten onlarla beraber olma, onlarla sohbet etme imkanlarını yakaladık. Hem siyasi faaliyetti"

AK PARTİ TEŞKİLATLARI ŞUAN DA SEÇİME HAZIR

AK Parti teşkilatının şuan da canlı ve seçime hazır olduğuna dikkat çeken Balta, "Teşkilatlarımız şuan da canlı, seçime hazır. 49 aday adayımız var. Aday aday müracaatlarında bir festival havasını yakaladık Trabzon'da. Ama bunun yanında özellikle temayül yoklaması ile alakalı il teşkilatımızın yaptığı programlar çerçevesinde bütün aday adayları hem Gençlik Kollarına, hem Kadın Kollarına, hem İlçe Başkanlıklarına hem de İl Yönetimine tanıtıyorlar. Kendilerini anlatıyorlar. çok güzel çalışmalar oldu. Hem aday adayları kendi içerisinde kaynaştılar. Hem de teşkilatlarla bir noktada hareketlilik oldu. Bu AK Parti açısından çok önemli. Ama milletimiz açısından da çok önemli. Halkımız da hemşerilerimiz de AK Parti'nin bu şekilde canlı bir şekilde durmasını, AK Parti'de aday aday sayısının artmasından mutlu oluyorlar. Neden? Milletimizin tek güvendiği, hayallerini gerçekleştirebileceği siyasi parti ve hükümet AK Parti hükümetleri ve AK Prati teşkilatlarıdır. Bizler de bunu yaşıyoruz. 13 yıldır iktidarda olan bir partinin temsilcisi olarak, belirli bir görevlerde bulunmuş insan olarak sokakta gezerken çok rahat geziyoruz Daha önce siyasiler itibarsızlaştırılmıştı. 2002 öncesinde. Ancak 2002 sonrasında siyasilere vatandaşın güveni tekrar attı. Bu AK Parti sayesinde. AK Parti hükümetleri sayesinde bunlar oldu.



SOKAKLARDA RAHAT GEZİYORUZ

O dönem içerisinde hem temsil ettikleri siyasi parti içerisinde ki milletvekilleri, sokaklarda gezerken zorlanırlardı. Ama biz 13 yıldır iktidar partisinin mensubu olarak sokaklarda çok rahat geziyoruz. İnsanların bize sevgisi, ilgisi en üst düzeydi. Bundan mutlu oluyoruz ama bunun yanında sorumluluğumuzun arttığını görüyoruz. Ancak sorumluluğumuzun arttığını görüyoruz. Bu gösteriyor ki bize daha fazla çalışmamız lazım. Elbette bu iktidar döneminde sayın Cumhurbaşkanımızın ve kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun, bizlere her alanda örnek olması ve bu uğurda bizim özgüvenimizin artması onun Türkiye'de reformların altına imza atması... "

TRABZON'UN HEDEFLERİ VAR

Balta, AK Parti'de koyulan hedeflerin sorumluluğu da arttırdığına dikkat çekerek, "Şimdi Başbakanımızın özellikle bu hükümet döneminde yaptıkları ve ülke insanın önüne hedefler koyması bizlerin sorumluluğunu attırıyor. Türkiye'de 2023 hedefleri var, 500 milyar dolar ihracat rakamları var, 25 bin dolar Gayri Safi Milli Hasıladan pay var. Farklı farklı hedeflerimiz var. Bunlara baktığımızda bizim çok çalışmamız lazım. Doğup büyüdüğümüz şehir Trabzon'un hedefleri var. Trabzon'un kamuoyunda tartışılan, basında, STK'larda tartışılan ve ortak kanaatler etrafında gerçekleştirilmesi istenilen projeler var. Bunları gerçekleştirmemiz lazım. Bunlar için çalışmamız lazım. Onun için bizlerde birlik ve beraberlik içinde seçimlere hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDA HAZIRLANACAK

49 aday adayının seçime birlik ve beraberlik içinde hazırlanacağını ifade eden Balta, "daha önce olduğu gibi şimdi de bu süreç içerisinde 7 Haziran seçimlerinde Trabzon'da 49 aday var ama 6 kişi aday olacak. Bütün adaylarımızın el ele gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde Trabzon'da seçime hazırlanacağını düşünüyoruz. Neden? Bizleri iş adamları destekliyor. İş adamlarımız da huzur istiyor, güven istiyor. Bundan iş adamlarımız da kazandı. İş adamlarımızın çalıştırdığı insanlar da kazandı Türkiye'de. Sadece iş adamlarımız değil, hastalarımız, üniversite öğrencilerimiz, yaşlılarımız kazandı. Toplumun bütünü şuan da 13 yıldan beri bu güzellikleri yaşadı. İnşallah bundan sonra aynı güzellikler yaşanmaya devam edecek. Biz bunlar için bunların gerçekleşmesi için çalışacağız" dedi

.