Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, ''Teröristlerin TBMM'deki uzantısı olan parti, adındaki 'barış' ve 'demokrasi' kelimelerini çıkartmalıdır. Çünkü bu kelimeler o partiye yakışmıyor'' dedi.

Uysal, 1 Eylül ''Dünya Barış Günü'' dolayısıyla mesaj yayınladı.

''Teröristlerin TBMM'deki uzantısı olan parti, adındaki 'Barış' ve 'Demokrasi' kelimelerini çıkartmalıdır. Çünkü bu kelimeler o partiye yakışmıyor'' ifadesini kullanan Uysal, mesajında şunları kaydetti:

''Son günlerde ülkemiz insanının en çok ihtiyaç duyduğu 'barış' ve 'demokrasi' kelimeleri bugün, bu kelimeleri hiç hak etmeyen bir siyasi partinin adında yer almaktadır.     

Terör örgütünün ve teröristlerin bir uzantısı olarak maalesef bu millete ait olan TBMM'de oturan bu siyasi parti, kendisini hiçleştirmiştir. Barış ve demokrasi kelimelerini hiçbir şekilde tasvir etmeyen, teröristler tarafından sokak ortasında katledilen masum insanlarımızın kanının kucaklaşarak bulaştığı bu partinin milletvekilleri, partilerinin adlarından 'barış' ve 'demokrasi' kelimelerini  çıkartmalıdırlar. Tüm dünyanın kutladığı böyle bir günde, Türk insanına ve tüm dünyaya barış ve huzur içinde bir yaşam diliyorum.''