Canikli, partisinin Giresun İl Teşkilatı'nca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı . Burada konuşan Canikli, Türk milletinin Anadolu'da tarih boyunca sorunlar ve sıkıntılarla karşılaştığını hatırlattı. Yüzyıllardır olduğu gibi gelecekte de, Türk milletinin özgür yaşamaya  devam edeceğini kaydeden Canikli, "Tarih boyunca bu topraklarda maalesef, milletimizin ayak bastığı tarihten itibaren sorunlar, sıkıntılar hiç eksik olmamış. Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet kurulduğu dönemlerde de hep böyle olmuş. Bu sıkıntılar, bu milleti yıldıracak, bu milleti mutsuz edecek, özgür bir şekilde yaşamasını  engelleyecek anlamına gelmiyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu millet tek vücut olarak aynı hedef doğrultusunda, aynı şekilde özgür olarak yaşamaya  devam edecektir." diye konuştu. 

"Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bu millet hiç kimseye, hele öyle üç beş tane çapulcuya pabuç bırakacak bir millet değildir," diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu millet bunu sayısız kere ispat etmiştir. Bu millete zorla hiçbir şey yaptıramazsınız. Hele öyle istiklali, bağımsızlığı söz konusu ise bu milleti altetmek mümkün değildir. Allah'ın izniyle. Bunu herkes kafasına sokmalı. Bu milleti Allah'ın izniyle kimse bu topraklardan atamaz. Çünkü bunun bedeli ödendi. Burası vatan oldu. Şehit kanları ile sulanarak vatan oldu. Herkes hesabını kitabını buna göre yapsın." 

Kuzey Irak Bölgesel Lideri 
Barzani'yi de eleştiren Canikli, "Kuzey Irak yönetiminin başındaki kişi geçtiğimiz günlerde diyor ki; 'Efendim Kandil'e hiç kimse giremez. Kandil şöyle zordur. Kandin şöyle, böyle.' Sen giremezsen, biz gireriz. Bu milletin evlatları girer. Eğer sen hala aynı hesaptaysan yanlış yapıyorsun. Sen yapmazsan biz yaparız. Onu da göreceksin." dedi.