Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından partisine ve hükümete yöneltilen eleştirilere de cevap veren Erdoğan, “Sel baskınlarında acı kayıplar yaşadık. Samsun’daki afetten toplamda bin 508 yapı etkilendi. İhtiyaç sahiplerine yiyecek, giyecek, içecek ve ihtiyaçları ulaştırıldı” dedi.


TÜM DÜNYADA FELAKETLER YAŞANIYOR
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de felaketler yaşandığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Bölgeye 2.5 milyon TL’lik destek gönderildi. Deprem bölgelerinin, sel ve diğer afet bölgelerinin ıslahı için çalışmalar başlattık. Bu çalışmaları kararlılıkla yürütüyoruz. Afetten etkilenen vatandaşlarımız 3 ay süreyle su ve doğalgaz, 2 ay süreyle de elektrik faturası ödemeyecek. Ne kadar önlem alırsanız alın, öyle afetler yaşanabiliyor ki, bin yılın en büyük afeti olabilir. Aldığınız tüm tedbirleri geçersiz kılabiliyor. Afetler karşısında can ve mal kaybını sıfıra indirmek, bugün dünyanın hiçbir ülkesinde mümkün değil” diye konuştu.


HER TÜRLÜ SORUŞTURMA YAPILIYOR
Erdoğan, olaya ilişkin her türlü soruşturmanın yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
“İhmal varsa sorumlular ortaya çıkarılacak ve gereken yapılacak. Samsun’da yaşanan acı hadiseyi kendi siyasi hırsları için bir ranta dönüştürmeye çalışanlara asla müsamaha göstermeyecek, asla fırsat vermeyeceğiz. Bu günler dayanışma günü olması gerekirken, siyasi partilerinden tutun, medyasına, sivil toplum örgütlerine kadar hepsi gerekli soruları sorabilirler, eleştiri yapabilirler ama bunun bir karalama kampanyası olarak yürütülmesi en hafif tabiriyle bir fırsatçılıktır. Haksız karalama kampanyası çerçevesinde yapılan eleştiri kimseye katkı sağlamaz. Samsun’da yaşanan taşkınla ilgili olarak bakanlığımız hemen bir inceleme yaptı ve rapor hazırladı. Yılanlı Deresi’nde gece yağmur başlıyor ve sabah 05.50’ye kadar devam ediyor. Son yağışta debi saniyede 710 metreküpe ulaşıyor. Dere yatağına konut inşa etmek gibi, TOKİ ile alakalı bir durum söz konusu değil. Israrla söylüyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanım olsun, TOKİ olsun. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Tamamının etütleri yapılmış, dereyle ilgili ıslah çalışmaları yapılmıştır. Tüm bunları yetersiz kılacak şekilde 500 yılda bir olan bir sel geliyor ve maalesef bodrum katlarda vatandaşlarımıza o ağır faturayı ödettiriyor. Olayın üzeri kapatılamaz. Olay tüm detaylarıyla incelenecek. Yargı çalışmalarını başlattı. Bizin niyetimiz samimi. Bunlara karşı sessiz kalacak halimiz yok. Hayatını kaybetmiş insanlar üzerinden rant devşirme gayretine kimse girmesin. Siyasi partileri ve medyayı daha yapıcı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. TOKİ bu ülkenin en başarılı kurumlarından birisidir. TOKİ, bu tür salvolarla yıkılacak bir kurum değil. Muhalefet aynı zamanda, yapılan işleri takdir edebilmektir. Ucuz siyaset yapılıyor. TOKİ’nin konutlarında sadece AK Partili oturmuyor, CHP’li de oturuyor, BDP’li de oturuyor."


KPSS SINAVINDAKİ KOPYA İDDİALARI
Erdoğan, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı ve kopya çekildiği iddialarına da değindi. Erdoğan, “Terör örgütü insanları en hassas yerinden vuruyor. CHP de buna sahip çıkıyor. Kimsenin endişesi olmasın. Terör örgütünün, BDP ve CHP’nin istismar girişimlerine kimse aldanmasın. KPSS son derece başarılı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.