61SAAT SPOR SERVİSİ -HASAN TÜNCEL- TAYFUN ÇÖPCÜ

Hüseyin Avni Aker'de dün eşi benzeri olmayan bir maça şahitlik yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kurmayları Trabzonspor efsaneleri ile karşı karşıya geldi. Zevkli geçen karşılaşma 4-4 berabere bitti. Dostluk kazandı...

3 gole imza atan Başbakan Davutoğlu maça damgasını vururken Trabzonspor'un efsaneleri sahada nasıldı? İşte merak edilen bu sorunun cevabını sizin için hazırladık.


DAVUOĞLU'NDAN HAT-TRİCK
Başbakan Ahmet Davutoğlu 5 yıldız *****

Başbakan’ın top tekniği hemen hemen herkesi şaşırttı, gerek attığı 3 gol ve 1 asisti olsun sahanın yıldızıydı. Tek forvet olarak ileri uçta bekleyen Davutoğlu, gelen toplarda beklenin aksine başarı sağlayarak tribünleride çoşturmayı bildi. Sporcu duruşuyla da herkesi şaşkına çevirdi Davutoğlu...

SOYLU YEŞİL SAHALARDA FARK YARATIR
Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu 4 yıldız ****

Milletvekili adayı Soylu her 2 takımda da forma giydi ve gollerini atmayı başardı.

Soylu maç boyu deparları ve pasları ile dikkat çekerken fiziği ile profosyonel futbolcuları aratmadı. Sanki eski profesyonel...

Biraz daha kondisyon depolarsa yeşil sahalarda fark yaratır Soylu...

PASÖR ÖZAK
Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Faruk Özak 3 yıldız ***

Sahanın en dikkat çeken ve performansı en çok merak edilen isimlerin başında geliyordu. Sahaya Eski Trabzonsporlu Colman’ın bandanası ile çıkan Özak sahada adeta pasör görevi gördü, futbolculuk yıllarından kalan ayak dışı ile pas tekniği olan Özak bu özelliğini iyi kullandı. 10 dakikalık iyi performansının ardından oldukça düştü ve sahada kayboldu.

CANİKLİ GÖRÜNMEDİ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli  1 yıldız *

Bakan adeta yokları oynadı. Pozisyona bile giremeyen Bakan pek bir varlık gösteremedi. Sanırız futbolla pekte arası yok gibi...

HIRÇIN ÇOCUK SARAL
İstanbul Milletvekili Oktay Saral  4 yıldız ****

Oflu vekil savunmada göz kamaştırdı. Siyasette olan hırçınlığını futbola da yansıttı.

Takımının 4 gol yemesine rağmen ikili mücadelerde başarı sağlayan Saral Şota ve Tolunay’ı durdurmasını bildi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU ŞOTA'YI TUTAMADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2 yıldız **

Sahanın dökülenleri arasındaydı bir ara bir depara kalkan Başkan daha geri dönemedi. Performansı oldukça düşük olan Gümrükçüoğlu’nun kondisyon eksikliği göze çarptı. Ama başkanda haklı Şota'yı tutmakla görevliydi. Nefesi bir yere kadar yetti. Kramponları da dikkat çekti. Bütün herkes özel maç için alınmış Nike marka kramponları giyerken Gümrükçüoğlu adidas marka giyiyordu. Acaba halısahalarda oynuyor mu Gürmükçüoğlu? Merak konusu...

REVİ BU HIZLA VEKİLLİĞE KOŞAR
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi  4 yıldız ****

İl Başkanını izleyenler ondan gözünü alamadı. Trabzonspor’un sağ beki Bosingwa gibi çıkışlarda bulunan Revi takımın göz kamaştıran isimleri arasındaydı. Hemen hemen her pozisyonda imzası olan Başkan Revi ilerlemiş yaşına rağmen adeta döktürdü. Bizden söylemesi Haydar Başkan bu hızla vekilliğe kadar koşar..

SAHANIN SPEEDY GONZALESİ
Başbakan Danışmanı Ali Sarıkaya  4 yıldız ****

Başbakan Danışmanı Ali Sarıkaya : Sahada onu izleyenler birbirlerine bu kim bu kim diye sordu. Taraftar onu izlerken büyük coşku yaşadı. Danışman gerek top tekniği gerekte attığı müthiş depar ve çalımlar ile alkışları toplarken Speedy Gonzales’e benzetildi.

Danışman bir pozisyon sonrası topla hareket halinde yere düşünce karizmasını iyice çizdirdi. Orta sahayı felç eden Danışman girdiği pozisyonlar sonrası adeta Trabzonsporlu Yusuf’u hatırlattı. Danışman teknik hareketleri ile girdiği pozisyonların hiç birini değerlendiremedi. 20 dakika görev alan danışman sahanın en iyilerindendi.

ZAYIF OLSA MÜKEMMEL SOL BEK
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç  3 yıldız ****

 Sol açıkda oynayan Ortahisar’ın patronu stresten olsa gerek çok kilo almış gözüktü.

Sol kanatta başarılı bir performans sergileyen Genç topla oynanan oyunlarda yavaşlığı oldukça dikkat çekti. Topu ayağından çıkarana kadar top kaybeden Genç’in kondisyonu oldukça düşüktü. Topla buluşması, gitmesi güzelde sonunu getirmedi başkan...

BÜYÜKAYDIN PARSELLEDİ
Yılmaz Büyükaydın 2 yıldız **

Eski Trabzon Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın: Sahada etkili bir perfomans sergileyen Büyükaydın, orta sahayı adeta parselledi ve bir çok pozisyonu başlamadan bitirdi. Kesici ve dağıtıcı görevini üstlenen Büyükaydın performansı ile göze batmadan maçı bitirdi.

AYDIN YÜRÜDÜ
Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın 2 yıldız **

Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın : Kemalettin Aydın hırslı oynamasına rağmen, fazla topla buluşamayınca sahada yürüyen bir isim olarak gözüktü.

HACIOĞLU HİÇ SIRITMADI
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı 3 yıldız **

Başkan Yardımcısı sahada ara ara görünmesine rağmen kondisyonunun iyi olması göze batmamasını sağladı, takımının pas yapmasında etkili olan Ali Faik maçta sırıtmayanlardandı..

 MÜCADELENİN ADI DEMİRTAŞ

Trabzon Belediye Meclisi Üyesi Halil İbrahim Demirtaş 3 yıldız **

Kondisyonu çok zayıf olan  Demirtaş sahada hızı ile ön plana çıkamasada mücadeleci ruhunu sahaya yansıtınca o eksikliğinide böylece kapatmış oldu.  Oynadığı kısa süre içinde 2-3 gollük pozisyonu başlamadan bitiren Halil İbrahim maçın dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başardı.


SAHANIN YARAMAZ ÇOCUĞU HALİM YILMAZ
Gençlik Kolları İl Başkanı Halim Yılmaz 2 yıldız **
Forvet arkası oynayan Halim Yılmaz maçta dikkat çeken isimlerdendi. Başbakan’ın arkasında oynayan Başkan bir pozisyon sonrası Başbakan sürekli diyaloğa girince fırçayı yedi. Tolunay’ın topu alıp süratle ilerlediğini gören Davutoğlu Yılmaz’ı Tolunay’ın peşine gönderdi. Süleyman Soylu’nun attığı gol öncesi Başbakan’ın al da at dercesine verdiği topu ayağına bulaştırıp atamayan Yılmaz’ın hatasını Soylu telafi edince gol geldi.

CENTİLMEN ALTUNBAŞ
Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş 3 yıldız *** (centilmenlikten dolayı)

Sahanın en şansız ismi idi. Yedek kulübesinde bekleyen Altunbaş ne zaman oyuna dahil olmak istese saha 13-14 kişiye çıkınca çıkmak zorunda kaldı.

Altunbaş’ın centilmen tavrı diğer arkadaşları tarafından alkış aldı.

BALTA'YI GÖREMEDİK
Trabzon Milletvekili adayı Muhammet Balta 1 yıldız *

Balta’nın varlığı yokluğu belli değildi. Bir ara Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile konuştuğunu gördük.

GÜNNAR'I AL HALISAHADA OYNAT
Trabzon Milletvekili adayı Adnan Günnar 4 yıldız ****

Adnan Günnar Isınma hareketleri esansında yerinde duramayan vekil adayı Günnar bu performansını sahaya da yansıtmayı başardı Özellikle orta alanda görev alan Günnar Salih Dursun’un yaşlanmış hali gibi sürekli toplara yükseldi, yere düştü, kalktı, pasını attı…

Adnan Günnar’ın mücadeleci performansı takdire şayandı .. Al halı sahada oynat…

SİYAH EŞFOMANLI TOSUN
Trabzon Milletvekili adayı Nihat Tosun 2 yıldız **

Yedek kulübesinde siyah eşofmanlı bir adam vardı. Herkesi alkışlıyor tebrik ediyordu.. Bütün selfielerde yer aldı. 

O isim siyah eşofmanlı Nihat Tosun…

CORA'DAN PASLAR DAVUTOĞLU'NA
Salih Cora 2 yıldız **

Sahanın en çok koşan isimlerinden biriydi. Her topu Davutoğluna göndermesi acaba bir mesaj mıydı?.

AKKAYA TOLUNAY'I YIKTI
Mustafa Akkaya 2 yıldız **

5 dakikaya yakın oynamsına rağmen maça damga vuran isimdi . Neden mi ? Dostluk mücadelesinde bir isim nasıl sarı kart görür.

Açıklayalım: Tolunay’ın çalımlar ile girdiği ceza sahasında karşısına dikilen bir isim vardı. Bu isim Mustafa Akkaya idi. Tolunay’a ayağını koyan Akkaya golü önledi ama penaltı ve sarı kartı önleyemedi.

Akkaya’nın tek şansı penaltının dışarı gitmesi idi.

AKTAŞ ZORLAMADI
Metin Aktaş 1 yıldız *

Yılların kalecisinin yediği goller adeta gel de at bana cinsindendi. Başbakan Davutoğlu’nun attığı gollerin hemen hemen hepsinde hatası olan Aktaş centilmenlik yapayım derken bizden 1 puanı aldı.

KEŞKE AKÇAY TRABZONSPOR'DA OLSAYDI
İlyas Akçay 4 yıldız ****

Efsaneyi izleyenler gözünü ondan alamadı. Herkes bu beyaz saçlı adam neler yapıyor öyle. Orta sahada pas trafiğini yöneten Akçay performansı ile göz doldurdu. 

Ah keşke şimdi Trabzonspor’da olsaydı…

KLAS BALİ
Serdar Bali 4 yıldız ****

Rakibi adeta sahada pasları ile süründürdü. Çok ince teknik pasları ile topu bir anda ön tarafa taşıyan Bali tüm taraftarlardan alkışı almayı başardı. Fakat Bali’nin çok kilolu olması bizi de korkutmadı değil..

SEMERCİOĞLU ZEBALLAK GİBİ ÇÖKTÜ
Turgay Semercioğlu 4 yıldız ****

Beyaz takıma adeta zebellak gibi çöktü. Neredeyse top geçirmeyen efsanenin orta saha performansı parmak ısırttı. Yenilen gollerde ise rakibe biraz kıyaklar geçtiği de gözlerden kaçmadı. Acaba tam performans oynasaydı o orta saha geçilir miydi?

GÜNEŞ SAVUNDU
Bahattin Güneş 2 yıldız **

Savunmada yenilen 4 golde de büyük payı olan efsane diğer isimlere rağmen yine iyi bir performans sergiledi..

ÇIKRIKÇI DAVUTOĞLU'NU YIKTI
Orhan Çıkrıkçı 5 yıldız *****

Maçın en istekli ismiydi. Profesyonelliğinden hiç ödün vermedi neden mi?

Başbakan Davutoğlu ile girdiği mücadeleleri hep kazanan Çıkrıkçı Davutoğlu’nun bir pozisyonda ayaklarını yerden kesti.

Efsaneler takımının en parlak ismi olan Çıkrıkçı neredeyse hiç hata yapmayarak maçın yıldızlarından biri oldu


2 AY ANTRENMANA KAFKAS AS TAKIMDA
Tolunay Kafkas 5 yıldız *****

Sahanın parlak ismi idi. Kafa olarak demiyoruz tabi ki :)

Tolunay Hoca hemen hemen her topta her atakta kendisini gösterdi. Pasları, şutları oyun kurması, çalımları ve tekniği ile eski halinden hiçbir şey kaybetmediğini herkese gösterdi.

Tolunay’ın müthiş performansı ile bize “2 ay idman yapsa Trabzonspor’daki futbolculardan daha iyi oynar” yorumunu yaptırdı.

Tebrikler Hoca..

ŞOTA BİLDİĞİNİZ GİBİ...
Şota Arveladze 5 yıldız *****


Sahada o olmasa idi bu maç tatsız tuzsuz geçecek gibiydi. Varlığını hemen hemen her pozisyonda gösteren efsane golcü bir çok gol pozisyonundan yaralanamayınca kafayı yan hakeme taktı.

Her pozisyonda hakemle diyaloğa giren Şota sahanın moral kaynağı olmayı bildi.

Gözleri doldu, kuşkusuz taraftarın gönlünde kazanan ismdi..

Ayrıca Tolunay ve Şota’yı tekrar o forma altında görmek ve izlemek büyük zevkti.