Başbakan Erdoğan, D-8 zirvesine katılmak üzere geldiği Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la bir araya geldi.  Görüşmelerin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk yorumu ateşkesin temin edildiğini söylemek oldu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

PATRIOT FÜZELERİ SAVUNMA AMAÇLI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO'ya yapılan füze talebine ilişkin, ''Bunun nereye yerleştirilip yerleştirilmeyeceği Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarının da uygun görmesiyle, onlar nereyi uygun görürlerse orada bu yerleşim olacaktır. Bu tamamıyla savunma esaslı olarak, yani karşı tarafın muhtemel bazı saldırılarına karşın alınacak tedbirlerdir'' dedi.

"ATEŞKES TEMİN EDİLDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Filistin arasında sağlanan ateşkesle ilgili, ''Temennimiz bundan sonraki süreçte tekrar aynı durumların meydana gelmemesidir. Süreci aynı hassasiyetle takip ediyoruz''dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Kahire ziyaretimizde görüşmelerimizi yaptık. Mursi ile Halid Meşal ile, Katar Emiri ile olan görüşmelerimiz bu süreç içerisindeki ateşkese yönelik bir çalışmaydı. Ateşkesle birlikte neler olacak, geleceğe yönelik neler yapılabilir, bunları görüştük. 24 saat içinde alınmadıysa da 48 saat içinde netice alındı. Böylece ateşkes temin edildi."

Ateşkesin ardından Gazze'de aynı şeylerin yaşanmasını istemediklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Ben, Genel Başkan Yardımcım ve MİT Müsteşarı'nı orada bıraktım. Onlar da o süreci orada takip ederken Dışişleri Bakanım da Gazze'ye geçmiş oldular. Onlar da süreci bizzat orada takip etti. Temennimiz bundan sonraki süreçte aynı şeylerin meydana gelmemesidir" diye konuştu.