BEYFENDİLER KEYİF ÇATARKEN ASKER CANINI ORTAYA KOYUYOR"

Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlama sonrası büyük bir karalama kampanyasının başladığını belirterek, özellikle sosyal medyada ve bazı basın organlarında bilinçli bir linç kampanyasının yürütüldüğünü savundu.

Beytüşşebap'ta askerlerin Türk bayrağını indirdiği olayın yanlış gösterildiğini ifade eden Erdoğan, amacın Türk bayrağının zarar görmesini engellemek olduğunu söyledi. Bu durumun Batı yaşayan vatandaşları ciddi bir reaksiyona sevkettiğini ifade eden Erdoğan; "Oynanan oyunu bildiğim için için çok açık konuşuyorum, çok ağır konuşuyorum; Kurumlara yönelik, kurum personelinin motivasyonunu kırmaya yönelik, milleti galeyana getirmeye yönelik bu girişimler en hafif tabiriyle sorumsuzluktur, alçaklıktır. Bu beyfendiler Boğaz'a karşı keyif çatarken, TV'lerinin karşısında çerezlerini alkollü içkileriyle yudumlarken orada vali, kaymakam, asker, polis, korucu, istihbaratçı canını ortaya koyuyor. Bir çocuğun, bir kadının arkasına saklanarak alçakça mermi yağdıran terörist karşısında bizim güvenlik güçlerimiz canlarını siper ediyor. Bazıları eşleriyle çocuklarıyla oradalar. 'Kızılcık şerbeti içtim' diyor oradaki görevli kardeşlerim. Ama burada beyfendiler, büyük bir konfor içinde Boğaz'a nazır villalarında her türlü saltanatlarıyla beraber köşelerinde ahkam kesiyorlar. Güvenlik güçlerini linç etmek için elinden ne geliyorsa onu yapıyorlar" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı'nın yoğun bir şekilde eleştirildiğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi; "Birisi çıkıyor, kalkıyor Genelkurmay Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor, ÖSYM Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor. Yahu senin ehliyetin ne? Köşelerinizden yaptığınız saldırılarla size verilen ehliyet mi var bir yerlerden ? Biz ordumuzun şu ana kadar terfi mekanizması neyse, teamülü bugüne kadar aynen uyguladık. Bu beyfendileri rahatsız ediyor çünkü beklentileri farklı. ÖSYM'nin başındaki arkadaşımız da değerli bir bilim adamı. Eksikleri olabilir, hataları olabilir ama 'iktidara yalakalık' yapıyor gibi terbiyesizce bir yaklaşıma girme hakkını sana kimse vermez. Biz bu oyunun farkındayız."

"YA TBMM YA KANDİL"

Ak Parti İl Başkanı kaçırıldıktan sonra CHP'nin yaptığı 'Ak Parti aramadı biz aradık ve bizden yardım istedi' sözünü eleştiren Erdoğan, 'Bu ne densizliktir, aileyi aradığımda aldığım cevap şu: Başbakanım burada terörün uzantısı bir partiyle elele miting yapan anamuhalefet partisinin başkanından yada yardımcısından ben yardım alacak kadar düştüm mü? Bizim kaçırılan kardeşlerimizin içerisinde 2-3 ay kaçırılan kardeşlerimiz var. Şu anda hale terör örgütünün elinde olan öğretmenlerimiz var, hemşerilerimiz var. Gerek dağın gerekse uzantısının onurlu bir duruşu yok. Bunlar onursuzdur. Terör örgütü ve uzantısı 2 tercih yapacak; Ya Kandil ya TBMM. TBMM'de kalmayı düşünüyorlar saygı görürler, karşılık bulurlar. Ama hayır diyorsa o zaman onlar için tek yer var: Kandil.

KADEMELİ EĞİTİM VE DERSHANE SİSTEMİ

Okulların bu hafta açılacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan yapılan değişikliklerle 2023 hedefleriyle uyumlu bir eğitim sisteminin yeni adımlarını attıklarını söyledi. Zorunlu eğitimin kademeli eğitimle 12 yıla çıkarıldığını, seçmeli ders sayısının arttırıldığını ifade eden Erdoğan, CHP'nin okullar açılmak üzereyken zihinleri bulandırarak 6 yaşındaki çocuklar üzerinden istismar siyaseti yaptığını iddia etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tek söylediğinin 'Pedegoga sorun' olduğunu söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na bir uzmana görünmesi tavsiyesinde bulundu. Dünyada birçok ülkede okula başlama yaşının 3-7 yaş arası olduğunu söyleyen Başbakan, bu yılın geçiş dönemi olduğunu, 2013-2014 yılında sistemin tamamen oturacağını ifade etti.

Vatandaşın dershanelerden rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, vatandaşın 'okullar niye var?' diye sorduğunu söyleyerek dershaneciliği kaldıracakları açıkladı. İktidara geldiklerinde ÖSS'de çıkan soruların orta öğretim müfredatına göre değil dershane müfredatına göre hazırlandığı ancak bunu kendi iktidarları döneminde değiştirdiklerini söyleyen Erdoğan, en geç 2013-2014'te dershaneleri kaldırıp isteyen kurumların okullaşmasını sağlayacaklarını belirtti.

Erdoğan ayrıca yarın 40 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını da söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'METRO' ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, CHP'nin İzmir'de metro yapamadığını, Ulaştırma Bakanlığı'ndan yardım alarak metro yaptığını ifade ederek, İstanbul metrosu ile İzmir metrosunun maliyetlerinin kıyaslanmasını da eleştirdi. İzmir'de yapılan metronun 'hafif metro' olduğunu söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ufkunun bırakın Marmaray gibi denizaltından raylı sistemi, yerin 40 metre altında inşaat yapılmasını bile görmeye yetmediğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN GÜNEY AFRİKA ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu'nun Sosyal Enternasyonel Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlarak tebrik eden Erdoğan şunları söyledi; "Ancak 32 başkan yardımcısınından biri oldu. Suriye konusunda aslan kesilip kükreyen Kılıçdaroğlu, Güney Afrika'da altına imza attığı bildiride Suriye rejiminin uyguladığı şiddeti kınadı. Hatta daha da ileri gittiler, Esad rejiminin meşruiyetini kaybettiğini ifade ettiler. Ve CHP Genel Başkanı, bizdeki terör meselesini başka ülkelerdeki işgale, zulme, baskıya, soykırıma karşı yürütülen direniş mücadeleriyle aynı kefeye koyan bir bildiriye imza atmıştır. Yani şu anda PKK terör örgütünün bu mücaledesini bir direniş mücadelesi olarak görüyor ve bunun altına da imzasını koyuyor. Yazıklar olsun sana! Nasıl bu metni düzeltmezsin. Avrupa Birliği'nin bütün ülkeleri, ABD hepsi ülkemizdeki bölücü terör örgütünü terör örgütü olarak ilan ediyor ve bu terör örgütüyle mücadelemiz sürecektir diyor. Sen kalkıyorsun bunu direnişçi olarak kabul ediyorsun. Bu çok büyük bir skandaldır. Bu CHP Genel Başkanı için çark etmenin zirvesidir" diye konuştu.