Deprem sonrası Van'a 3 trilyon yatırım yaptık. Bakın dikkat edin 23 Ekim'de Van'da deprem oldu. Ne terör örgütü ne de BDP provokasyonlara en ufak bir ara vermediler. Türkiye'nin her yerinden doktorlar buraya akın ederken, BDP'nin milletvekili geldi burada doktora şiddet uyuglamak gibi bir densizliğin içine girdi. Terör örgütü polisimiz Murat Dilmaç'ı nöbet tuttuğu konteyner kentte şehit etti. Bunlar sadece ve sadece kan ticareti yaparlar. İnsanların analarına, babalarına acıdan başka hiçbir şey vermezler. Vanlı kardeşlerim bu terörün uzantılarıyla artık arasına inanıyorum ki, mesafe koyacaktır. Bunlar Kürt kardeşim için kan dökmüyor, onların hakkı için uğraşmıyor.

AK Parti iktidarı döneminde BDP, terörün çözümü önünde en büyük engel oldular. Yatırımcı bunlardan dolayı Van'a gelmiyor, Hakkari'ye gelmiyor, Bitlis'e gelmiyor, buralara bunlardan dolayı gelmiyor. Yoksa seve seve gelirler. Bakın şimdi Van'da yeni yeni bir hareketlenme var, yatırımcılar buralara gelmeye başladılar.

Sevgili kardeşlerim, asimilasyon politikalarını, ret politiklarını kaldıran bir iktidarız biz. Olağanüstü halleri biz kaldırdık. 2001 -2002 yıllarında bize ne dediniz, 'Olağanüstü hali kaldırın yeter'. Biz iktidar olur olmaz ilk işimiz olarak rahatsız olduğunuz bu durumu hemen düzelttik.

Kürtçe'nin öğretilmesiyle ilgili üniversitelerin önünü biz açtık, Kürtçe yayın yapan televizyon kanalının önnün biz açtık. Biz AK Parti olarak Türkiye'de yeni bir dönemin önünü açtık. Devlet Kürt vatandaşıyla kucaklaştı. Bizim dönemimizde millet etnik köken tanımadan hep birlikte kucaklaştı. Biz 'Yaradılanı yaradan ötürü seviyoruz' dedik, ve demeye de devam edeceğiz.

Leyla Zana bir randevu talep etti. Ankara'da bir görüşme yaptık. Kendisiyle bir istişarede bulunduk. Sayın Leyla Zana'nın bizimle görüşmesinden hem BDP hem de terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldular. Nasıl ki, CHP tek parti özlemi içersindeyse, BDP de tek parti olma özlemi içersindedir. Şu anda Kürtleri birinci derecede temsil eden parti, AK Parti'dir.

BDP iktidar olmanın yollarını farklı bir şekilde zorluyor. BDP de bugün statükonun bozulmasına dayanamıyor. İşte bunları siz bozacaksınız. AK Parti'yi kimse bu yollarla susturamaz. Bizim il başkanlarımızı kaçırmaya teşebbüs ediyolar, aynı şeyi Van'da da yaptılar. 21.5 milyon bu ülkede AK Parti'ye oy vermiş insan var. Bu gücü bitiremezsiniz, tüketemezsiniz.

AK Parti, 75 milyona gönlünü açtığı için bugün buradadır. İki vatandaşımızdan biri bunun için AK Parti diyor. Benim kardeşlerim taşeronlarla arasına mesafe koyacaktır. Buradan Kürt annelerine bir kez daha sesleniyorum. Sizin yavurularınızı elinizden alıp, dağlarda onları ölüm makinesi haline getiriyorlar. Kürt kardeşlerim için değil, onların hakkı için değil, bu gençlerimizi istismar ediyolar.

Anneler, Türkiye'de yeni bir çözüm umudu doğdu, sizler de bu çözüm yoluna katkıda bulunun. Bu üleyi birlikte büyütüp, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayacağız. Sizlerden bu kanlı teröre dur demenizi bekliyorum. 'Yeter artık' demenizi bekliyorum. Bugüne kadar benim Kürt kardeşime yoksulluktan, sokak ortasında çöp dağlarından başka hiçbir şey vermedi, vermeyecek.

Devlet İstanbul'a ne veriyorsa, Doğu'ya da, Güneydoğu'da onu veriyor. Bu ülkede hak galip gelecek, halk galip gelecek bunu göstereceğiz.