Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresi öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor

Güne AK Parti Genel Merkezi'nde başlayan Başbakan, sonrasında Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan'dan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da haftalık olağan görüşme kapsamında Köşk'e çıktı.

Çankaya'dan sonra Başbakan Erdoğan Resmi Konuta geçerek Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü.

Kongre öncesi ipuçları

Başbakan Erdoğan; "Biz malum 14 Ağustos 2001'de yola çıktığımızda ortaya koyduğumuz bir manifesto vardı.  11 yıl biz onun üzerinden geldik, şimdi ikinci bir 11 yıla geçiyoruz artık bizim gündemi güncellememiz lazım. Şu anda bir milat değil, gündemi güncelliyoruz" diye konuştu.

Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesi Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında önemli ipuçları verdi.

Erdoğan; "Tabii ki bizde o balkon konuşmaları diye nam salmış konuşmadan biraz daha ileri gideceğiz çünkü bu konuşma benim son olarak genel başkan göreviyle yapacağım konuşma olacak" dedi.

"Bu konuda taviz vermeyeceğiz"

Kongre sürecinde en çok merak edilen konulardan biri 3 dönem kuralı oldu.

Erdoğan; " Burada 3 dönemi ben çok düşündüm, 3 dönemi aşanlar belli bir güce ulaşmış durumdadır. Sadece ilkeler üzerinden hareket eden bir partiysek o zaman duruşumuz çok önemli ve bu duruşumuzdan bizim taviz vermememiz lazım" dedi.

Partiye yeni isimler katılıyor

AK Parti'de kongre öncesi önemli katılımlar gerçekleşti.

Katılımların partiye hızla uyum sağlayacağına dikkat çeken Başbakan, kongre öncesi ve sonrasında vitrine yeni isimlerin ekleneceği mesajını verdi ve şöyle konuştu:

"Ehliyeti iyi arkadaşlarımızdan birtanesi Osman Can, bazı yerlerde önemli arkadaşlarımız var MKYK'ya alacağımız. Bu arkadaşlarımızla da mutabık kaldık, bunları da aramıza katmak suretiyle yolumuza devam edeceğiz."

Ve kongreye davetli yabancı konuklar

Başbakan; "Barzani gelecek, Muhammed Mursi gelecek, Pakistan eski Başbakanı Gılani gelecek, yine Pakistan'dan şuanda Abbas Şerif gelecek şu ana kadar teyidi yapılan bir çok isim var Halid Meşal, Gannuşi geliyor bir çok isim var saydığımız, sayamadığımız " şeklinde konuştu.