Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı taşıyan ANA uçağı saat 13.00'te Iğdır Havalimanı'na iniş yaptı. Açılışı yapılacak Iğdır Havalimanı'na gelen ilk yolcular arasında Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yer aldı.

Erdoğan'ı, Iğdır'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle bizim ancak mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir ve kimse burada bizden başka bir şey beklemesin. Söylenenlerin hiçbirine de aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da bu böyle devam edecek. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileriyle müzakere ederiz ama terör örgütü mensuplarıyla asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin'' şeklinde konuştu.

Iğdır Havalimanının açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Biz Iğdır'ın çanağını her alandra dolduruyoruz. Yeni sistemle Iğdır en yüksek avantajlı 6. il. Iğdır'ın bu bölgede yer alıyor olması yeterli gelişmeyi gösteremediği anlamına da geliyor. Bu sadece devletin ihmalinden de kaynaklanmıyor. Herkes bu ihmalden pay sahibi. Kendi insanı dahi Iğdır'a yatırım yapmıyor, bunu kimse inkar edemez.

Aslında Iğdır lokomotoif il olmak için her şeye sahip. Yanı başımızdaki efsaneler diyarı Ağrı Dağı'nı dahi yeterince değerlendiremedi. Ağrı Dağı başka bir ülkede olsa inanın tek başına çevresindeki bütün şehirleri kendisine abad ederdi.

Terör yüzünden yerli ve yabancı turistler bir yana, bu bölgenin kendi insanı dahi Ağrı dağı'ndan faydalanamıyor. Terörden kaynaklanan bu tür sorunları çözmek için çalıştık, mücadele ettik. Önümüzdeki engellerin büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum. Silah, ölüm, acı, baskı ve tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan gelecekte hep birlikte çözecek, alt yapısını önemli ölçüde kurduğumuz istihdam odaklı çözüm yolu ile yolumuza devam edeceğiz.

Terör örgütü havalimanı inşaatlarını engellemeye çalışıyor. Çalışanları tehdit ediyor, şantiyeleri basıyor, her türlü alçaklığı yapıyor. Hakkari'de Şırnak'ta havalimanı yapıyoruz. Ellerinden geleni yapıyorlar, bunları yapmamamız için. Ama bunları yapacağız. Bunlar, orada yaşayan insanlarımıza hizmet verecek. Niye bundan rahatsız oluyorsunuz? Oraların gelişmesine kalkınmasına büyümesine gerçekten katkı sağlayacak bunlar.

Haftada 5 gün hatta 6 sefer olarak Iğdır-İstanbul, İstanbul-Iğdır haftada 4 sefer. Iğdır Ankara ve Ankara Iğdır haftada 6 sefer. İkisi de haftanın 7 günü olacak.

Terör örgütünün mücadelesi aslında bize karşı değil, orada yaşayan vatandaşlarımıza karşı. Engellemeye çalıştıkları yatırım onlara hizmet verecek. Bölücü terör örgütüyşle iktidarımızın müzakeresi görüşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle ancak bizim mücadelemiz söz konusu olabilir. Silahları bırakana kadar bu mücadele devam edecek. Kimse başka bir şey beklemesin. Söylenenlerin hiçbirine aldırmıyoruz. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz parlatmento çatısı altındaki müzakere ederiz ama terör örgütü ile kimse müzakere etmemizi beklemesin.

Ağrı Havalimanını hizmete açtık. Bugün okullarla, hastanelerle, yollarla, köprülerle, baraj, sulama tesisleriyle bütün bölgeyi donatıyoruz. Bu yatırımlar bölgemizin şehirlerimizin gelişmesi için hizmet sektörünün gelişmesi için gereken alt yapıyı oluşturuyor. Yurt dışından buraya gelmek isteyen kimsenin artık ulaşımla ilgili bir bahanesi kalmadı. Aynı şekilde ülkeyi boydan boya saran bölünmüş yollar sayesinde buradan ürünlerin değir yerlere götürülmesi konusunda hiçbir sorun yok. Devletin fabrika yaptığı dönemler geride kaldı. Teşvik sağlıyor imkan veriyoruz. 

Göreve geldiğimizde milli gelirimiz 230 milyar dolar. Bugün bizim milli gelirimiz 772 milyar dolar oldu.

Biz iktidarı MHP-DSP-ANAP'tan aldık. 23,5 milyar dolar IMF borcu vardı. 1,7 milyar dolar kaldı. IMF'nin biz yüzde 1,1 ortağıyız. Şu an IMF'in sıkıntısı var, kasalarına 5 milyar dolar koyduk. Dün alan eldik bugün veren el olduk.

Merkez Bankası'nın kasasında 27 milyar dolar vardı, şu an MB'de 97 milyar dolar var. Bizim milli bankamız 27'den 97'ye çıktı. Yıl sonuna kadar asgari 100 milyar doları bulacağız. Hedef bu. Ülkemizin her tarafı imar olacak. Hiçbir trafı geri kalmış bölge olmayacak. Asıl hedefimiz bu.

2023'te 780 bin metrekaresiyle Türkiye bambaşka Türkiye olacak. Türkiye muasır medeniyetler seviyesine çıkacak. 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri Türkiye olacak.

Kentsel dönüşüm gibi çalışmalarda Iğdırlıların desteğini bekliyorum. Evler yıkılacak dediğimiz zaman halkımız "Biz buna varız" desin. İnsanca yaşamaya benim vatandaşımın hakkı var. Onlar buna kavuşsun. Iğdır'ın geri kalmasına razı olamayız.

Van depreminden sonra yeni bir Van inşaa ettik. Şimdi buradan oraya gideceğiz. Tüm Iğdırlı kardeşlerimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bakanlık mensuplarını, yüklenici firmayı huzurunuzda kutluyorum. Hayırlı olsun diyorum.

Rotahaber.com