61SAAT HABER SERVİSİ -

CHP Trabzon İl Başkanlığının organizasyonuyla Zorlu Grand Otel’de İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Trabzon’da STK Temsilcileri ile bir araya geldi. 

Toplantının açılışında konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, ‘Evet’ cephesinin kamu gücünü kullanarak kendilerini baskı altına almaya çalıştığını ileri sürerek, “17 Mart biz bu yasal sürecinde yapmaya kalktığımızda, ‘evet’ kampanyasını sürdüren tarafın yaptığı afişlerin pankartlarının yanına 'Hayır' pankartlarımızı asmaya gayret ettiğimizde, gençlerimizin saat 03:00 sıralarında emniyet güçlerince bir şekilde engellenerek Taksim Karakoluna götürüldüğünü ifade edeyim. Bende o saatte giderek Taksim Karakolunda bu yapılan yasal olmadığını her tarafın afiş ve pankartlarla dolu olduğunu bizim de propaganda faaliyetlerini sürdürmek amacıyla yaptığımızı söyledim. Yasal değil, şikayet var söylemleri ile bizi 2,5 saat beklettiler en son tutanak tutularak bu kardeşlerimizi aldık. Dün akşam buna benzer şeyler yapıldı” diye konuştu. 

‘EVET’ VARSA, ‘HAYIR’ O KADAR ASILACAK
Kendilerinin bu durumdan çok şikayetçi olduklarını kaydeden Güngör,”Biz bundan son derece şikayetçiyiz. Bunun ilgili makamlara iletilmesini talep ediyorum. Bende sayın vali ile görüşeceğim. Tüm örgütümüzü alarak bunları asacağız. Ne kadar 'Evet' varsa o kadar 'Hayır' asılacak. Meydan'da stant kuruluyor o engelleniyor. Bazıları tarafından engellenmeye, taciz edilmeye, hatta darp edilmeye kalkılıyor. Biz savaşa mı gidiyoruz yoksa referandum için oylamaya mı gidiyoruz? Bizim istediğimiz tek şey adalettir, hakkaniyettir. Hiçbir şey adil ve hakkaniyet ölçüleri içinde sürdürülmemektedir. Kamunun tüm yöneticileri, okullarda camilerde her yerde bir şekilde propaganda faaliyetleri sürdürülmektedir. 7*24 süren bu faaliyetleri yapalar kamu görevlileri. Kamunun bu konuda taraf olması mümkün değil. 'Hayır' demek suçtan öte teröristlerle eş değer tutulur oldu” diye konuştu. 

GÜNGÖR, İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA SESLENDİ
Güngör, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizler kimseyle kavga etmek istemiyoruz, bunu yasal ortamda sürdürmek istiyoruz. Gittiğimiz yerde hiç kimseyi hedef almıyoruz. Ne sayın Cumhurbaşkanımızı, ne de yöneticilerimizi.. Bu isimlerin 16 Nisan'dan sonra görevlerine devam edeceklerini söylüyoruz. İçişleri Bakanının Trabzonlu olduğu bir kentte, bu kadar terör, bu kadar baskı olacak şey değil. Bunu anlamak çok zor. bu konuda sayın İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Lütfen herkesin çalışmasına eşit koşullarda referandum faaliyetlerinin sürdürülmesini bekliyoruz. bu bizim hakkımızdır. Bunu vermeselerde söke söke zorla gücümüzü kullanacağız” 

KADIKÖY’DE YÜZDE 80 HAYIR ÇIKACAK
Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ise iddialı bir giriş yaparak, “Bizim ilçemizde yüzde 80’e yakın hayır çıkacak. Türkiye bu dışarda görünen ‘Evet’ pankartları gibi posterler gibi değil. Bunu seçim sonuçlarında göreceğiz. Bunlar tam azdılar arkadaşlar, hiçbir şeyle tatmin oluyorlar. Böyle bir şey yok…Mustafa Kemal dahi olsa ona bile vermeyecegimiz yetkileri kimseye vermeyecegiz” diye konuştu. 

TRABZON HALKI ÖZGÜRLÜĞÜNE DÜŞKÜN… 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor – Galatasaray maçında taraftarların yaptığı ‘Dik oyna’ koreografisinden esinlenilerek, “Bu tehlikeyi 2010’da uyarmıştık. Ne yazık ki referandumda bizim uyarılarımız galip gelememişti. Şimdi önümüze referandum kuruldu. Memleketim olan Trabzon’da referandum sürecini çalıştığımız derslerimizle beraber analiz gücümüzle beraber toplumla paylaşmayı vazife edindik. Ve geziyoruz anlatıyoruz. Şunu yapıyoruz diyoruz ki insanlarımıza. Önümüzde 18 maddelik referandum var. Çok net bir tarifim var. Trabzon halkı özgürlüğüne düşkün bir millettir. Trabzon halkı özgürlüğüne düşkün, bireysel özgürlüğü yüksek bir insandır. Trabzon insanı müstakil yaşamı çok sever. Kendi çemberine dokunulmasını asla istemez. Bu bir karakter yapısıdır. Bu karakterimiz yaşamımıza da yansımıştır. Köylerde evlerimiz biri bir başka tepede, diğeri başka tepede.. Hani statta dik oyna diye slogan vardı ya taraftarımızın yazdığı. Dik oynamayı sever, bükülmeyi sevmez. Bu dik duruşun Türk milletinin de karakteri olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla önümüze koyulan referandum ve maddelerinin en önemli hususunun, milletin dik duruşunun bükülmeye eğilmeye dönük stratejisi.. Milletçe güçlü olduğumuz toplum değil, bir kişinin güçlü olduğu tanımı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI.. 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Birlik ve beraberliğini kaybetmiş toplumların, Ortadoğu da stratejik konumda ki Türkiye’nin kimlerin oyuncağı konumuna geldiğini şu günlerde görüyoruz. Toplantılarda örnek veriyorum. İşim gereği dünyanın bir çok yerinde çalıştım. Bizim topluma- uygun çok iyi söz vardır. Ruslarda ve Araplarda.. “Deveyi çadıra alırsan, kendin dışarda kalırsın..”  “Ayı ile dansa kalkarsan, senin oturmana ancak ayı izin verir.. “ O zaman biz bu bağlamda çadıra onu mu alacağız, falan la mı dansa kalkacağız yeri yerine birlikte hareket etmenin şartlarını mutlaka oluşturmak zorundayız. Birlik ve beraberlik çağrısı, barış çağrısı, Çocuklarının yarını özgürce yaşayacağı bir çağrı insanlarda mutlaka karşılık bulacaktır. Çok büyük iş düşüyor üzerimize.. Yani bunu 3 tane Karadenizli başkan geldiler konuştular gittiler olarak algılamayın. Hepimizin bir birimize ihtiyacımız var. Onun için saha çok önemli” dedi.   

BARO BAŞKANINI ELEŞTİREN DÖNÜP AYNAYA BAKSIN
Toplantıya katılan Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile ilgili gelen soruya İmamnoğlu,  “Baro başkanı dün başka konuşuyor, bugün başka konuşuyor üslubu olan hanımefendi değil ki, ben kendisini yakından tanıyorum. Kadın Baro Başkanı Trabzon’da var olduğu için bir farklı konuda yüz akımız olduğunu da kendilerine ifade etmek isterim. Şuan da mülkü amirden tutun bir çok kişinin siyasete bulaştığı, halkın tercihlerini ne yazık ki yanıltmak adına yaptıkları noktada, Türkiye’de baro başkanını eleştiren kişilerin önce dönüp aynaya bakmaları lazım. Onu yapsınlar ondan sonra eleştir hakları olduğunu düşünsünler.