Trabzon’un Hayrat ilçesinde vatandaşlarla birebir görüşen Başkan Gümrükçüoğlu, memleketin birlik ve beraberliğinin söz konusu olduğunu ifade ederek, “7 Haziran genel seçimlerinin ardından yaşananları hep birlikte takip ettik. Bundan önceki seçimde olduğu gibi bu seçimde ülkemiz, milletimiz için hayati öneme sahiptir. Ülkemizde AK Parti iktidarı ile yakalanan ekonomik kalkınmanın hızla devam etmesini istiyorsak, memleketimizin birlik ve beraberliğinin artarak sürmesini istiyorsak AK Parti’yi daha da güçlendirmek durumundayız. AK Parti’yi tek başına iktidara taşımak durumundayız” dedi.
AK Parti mensuplarının sadece seçim zamanı sokağa inmediğini, her dönemde sokakta olduklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Biz sadece seçim zamanı geldiğinde sokağa inen, sadece seçim zamanı geldiğinde Hayrat’a gelenlerden değiliz. Allah’a (c.c.9 şükür her zaman vatandaşlarımızın arasındayız. Yerel seçimden sonra bu benim Hayrat’a kaçıncı gelişim unuttum. Bunu en iyi de vatandaşlarımız biliyor. 7 Haziran’dan sonra neler yaşandığını vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Bu nedenle 1 Kasım’da sandıktan 7 Haziran’dan çok daha farklı bir sonuç çıkacak. 1 Kasım’da Allah’ın izniyle AK Parti tek başına iktidar olacak. Hem de eskisinden çok daha güçlü şekilde iktidar olacak. Çünkü ülkemizin buna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
Trabzon’da gerek Büyükşehir Belediyesi’nin gerekse merkezi hükümetin sürdürdüğü çalışmaları vatandaşlara anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, seçmenlerin sorularını da ayrıntılı şekilde yanıtladı.