61SAAT-Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, başkanlığında Trabzon Hamamimaze İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programda konuşan Trabzon Belediyesi Atık Yönetimi ve Anbalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması Projesi toplantısı düzenlendi.

Toplantıda ilk olarak Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir konuşma yaptı. Bir çok kişiye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da daha yaşanabilir ir kent, ilçe merkezi köy merkezi oluşturabilmenin asıl aktörleri sizlersiniz. Ama bugüne kadar sevindirici olarak şunu söylemek lazım ki Trabzon Türkiye’nin en temiz kentlerinden birisi. En temiz kent diyemiyorum, ama en temiz kentlerinden iri diyebiliyorum. Demek ki eksiklerimiz var bundan dolayı en temiz kent diyemiyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OLDUKTAN SONRA BELDE BELEDİYELERİNDE Kİ İŞÇİLER NE OLACAK?
Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra belde belediyelerin kapatılacak olmasına da değinen Başkan Gümrükçüoğlu, “Ekim ayında meclisimizin iktidarı ve muhalefetinin katkısı ile Trabzon Büyükşehir olacak. Tüm il sınırları ile büyükşehir olacaktır. Şuanda 16 adet büyükşehirlerin 2 tanesi tüm il sınırları ile büyük şehir. Yeni Büyükşehir olacak iller için hazırlanacak taslakta, edindiğimiz bilgilere göre bütün iller tüm il sınırları ile büyükşehir olacak.

İlk adım belde belediyelerin kapatılacak olsa da binaları, işçileri, araçları harfiyen kalacak. Biz onlarla çalışmaya devam edeceğiz. Zira o yüzden belediye başkanlarımız çok önemli” dedi.

EKONOLOJİK ANAYASA HAZIRLAYALIM
Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmasının ardından Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık bir konuşma yaptı. Vali Kızılcık, mecliste yapılan yeni anayasa çalışmalarına dikkat çekerek, “Nitekim ülkemizde 21 y.y.’ın gelişen koşullarına paralel olarak yeni anayasa yapılması talepleri son derece üst noktadır. Bu konuda gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Bu anayasa çalışmalarında ana taleplerden bir tanesi de Ekolojik Anayasa talepleridir. Nedir Ekolojik Anayasa anlayışının temel felsefesi diye baktığımızda çevrenin doğanın korunmasının anayasal güvence altına alınması talebidir diyebiliriz.

Son günlerde son aylarda özellikle genç jenerasyonun ekolojik anayasa taleplerini yüksek sesle dile getirmeye başladığını bu taleplerinin anayasa hazırlama komisyonuna ilettiklerini hepimiz biliyoruz. Dolayısı ile gelin Trabzon olarak bunu özellikle inandığım için söylüyorum, her alanda öncü olabilmeyi bir yaşam tarzına getirmiş bir Trabzon olarak bunu hayata bizler geçirelim.

Ülkemize örnek olacak bugüne kadar yaptığımız uygulamalarda olduğu gibi çığır açıcı projeyi hayata geçirelim”
Vali Kızılcık ayrıca geçen yıla göre Trabzon’da atık miktarının büyük bir miktarda attığına dikkat çekerek, “Geçen yaz atık 550 tonaj iken bu yaz 650 tona çıktı. Bu bizim acilen bir tedbir almamızın ortaya çıktığıdır” dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM