Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen çocukları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde kabul etti. Kabulde renkli diyaloglar yaşandı.

BAYKAL'A ŞARKI VE ŞİİRLER
Çocuklarla yakından ilgilenen Baykal, oları tek tek tanımak için soru sordu. Baykal, çocuklara geleceğe dair planları ve hangi mesleği seçmek istediklerini de sordu. Çocukların Türkçeyi güzel konuşmasından memnun kalan Baykal'a dünya çocukları ise şiir ve şarkılar söyledi.

BAYKAL'DAN DUA
Mozambik'ten gelen çocuk ise kendisine hocalarının 'Ahmet' dediğini aktardı. Cumhurbaşkanı olmak istediğini dile getiren Ahmet'in bu isteği karşısında Baykal, "İnşallah ömrümüz yeterse seni Mozambik'in Cumhurbaşkanı olarak görürüz." ifadelerini kullandı. Ahmet, Deniz Baykal için Barış Manço'dan bir parça seslendirdi. Baykal, şarkıyı Mozambik'te de söyleyip söylemediğini ve nasıl bir tepki aldığını sordu. Ahmet, güzel tepkiler aldığını ifade etti.

Çocuklar Nazım Hikmet'ten 'Güneşi İçenlerin Türküsü' adlı şiiri de okudu. Şarkıları ve şiirleri beğendiğini vurgulayan Baykal, Türkçe Olimpiyatları hakkında bilgi aldı. Baykal'a çocukların yarışmalara nasıl hazırlandığı da anlatıldı.

Çocuklarla toplu fotoğraf çektiren Baykal, dünya çocuklarına 'Bademli Keşkül' ikram etti.