Trabzon belediye meclisi 2012’nin 3. Toplantısını belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantının gündeminde Trabzonspor’la ilgili son dönemde yaşanan gelişmeler yer aldı. Trabzon belediye başkan vekili Yusuf Yazıcı, açılış konuşmasında Trabzonspor’la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yazıcı bu perşembe günü kulüpler birliğinin toplantısı yapılacağını söyleyerek, “ Hepimizin kanaati olduğu üzere geçen sene Trabzonspor’un hakkı olan şampiyonluk Fenerbahçe’ye verildi. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Bir sürü tapeler, belgeler olmasına rağmen burada Fenerbahçe’nin birtakım baskıları olduğu için bazı kararlar verilemiyor. Fenerbahçe’nin dinamikliği onu besleyen güçler kamuoyu baskısı oluşturuyorsa bizlerde Trabzonsporlu olarak bu konuda neler yapabiliriz. Trabzon’un üye makamı olan bu mecliste tartışılmasını istiyorum. Kamuoyu oluşturma adına neler yapılabileceğini irdelememiz gerekiyor. Benim kanaatim hiçbir şey yapamasak en azından Trabzon halkının teselli etmek, ifade etmek anlamında uygun bir bildiri kaleme alıp bunu Futbol federasyonuna kulüpler birliğine ve kamuoyuna açıklamamız lazım” diye konuştu.

MEDYATİK OLMAK İÇİN ORTAYA ÇIKMAYIN
Bu açıklamalara cevap veren Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç Trabzonspor yönetimine yüklendi. Sevinç, “Bu konu 3 Temmuzda ortaya çıktı o gün bugündür kamuoyu baskısı nedeniyle Trabzonspor idare heyeti Fenerbahçe’nin de bu kararı alanlarında peşinden gitmeyi bırak ne Fenerbahçe’nin ne diğer kulüplerin doğrultusunda böyle bir karar alınmamıştır. Yani bunu daha da siyasallaştırmanın anlamı yoktur. Hiç kimse medyatik olmak için ortaya çıkmasın. Ben şahsen bu konuya asla katılmıyorum. Bu Trabzonspor’un işidir. Trabzonspor aylardır uyudu imza atmam dediği şeylere imza attı yarında 28. madde için yer değiştirebilir. Kulübün yönetimine benim güvenin yok ki burada kınama yazısı yazalım. Kendimizi öne atalım. Hengi belediye meclis üyesi bu 5 bin kişinin yürüdüğü gün bu yürüyüşe katıldı. Oturduğumuz yerden kınanılmaz. Kınamayı bırakın eyleme geçin 2 tane resim vermek için bu konuyu gündeme getirmenin bir anlamı yok.” dedi.

BİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
Yazıcı, Sevinç ve CHP'li Turgay Şahin arasındaki söz düelllosu hakarate dönüştü. Meclis üyeleri birbirlerine "şerefsiz, lan, alçak, çık daşıra, terket burayı" biçiminde ifadelerle seslendi. Birbirinin üzerine yürüyen üyelere diğer üyeler engel oldu.