Beşikdüzü  İlçesi'nin 5. Olağan Kongresi Beşikdüzü Spor salonunda yapıldı.

Kongreye, Çevre ve Şehircilik eski bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, İlçe Başkanı Harun Demirci, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı. 

Divan Başkanlığını Serap Ayvaz'ın yapıtğı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Harun Demirci, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Harun Demirci, şöyle dedi: " Beşikdüzü eğitimi ile, tabiatı ile, doğanın her türlü bol çeşidi ile Trabzon'un güzide ilçelerinden birisidir. Bu ilçeye hizmet etmek bizlerin borcudur."

TRABZON SİYASETTE NANKÖRDÜR 
Kongredeki açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Belediye Başkanı Bıçakçıoğlu ise konuşmasında sert ifadeler kullardı. İşte Bıçakçıoğlu’nun açıklamaları.
 "Beşikdüzü 30 yıl bekledi. Beşikdüzü 30 yıl sonra iktidar partisi ile Beşikdüzü'nü buluşturdu. Beşikdüzü'nün, Vakfıkebir'in, Carşıbaşı'nın bütün parket taşlarını söküp altından döşesek ne olur. 30 yıl önce bu ilçenin nüfusu 40 binin üstündeydi. Bu insanlar nereye gitti. Biz yerelde ve genelde girişimci, yerel yönetim lideri olmak zorundayız. Seçim çalışmalarımızda hiç bir şey vadetmedik. Çalışma vadettik. Beşikdüzü halkı bizim çalışacağımıza inandı. 15 yıl önce organize sanayiyi kurmak istediğimizde burda fabrikamı olur diyenler, şimdi yer bulamıyor. En kısa zamanda bu bölgede organizelerin kurulduğunu göreceğiz. Trabzon siyasette nankördür. Ne yaparsanız yapın unutulursunuz. Ama, hani derler ya Halik bilmezse malik bilir. Sayın Bakanım Allah sizden razı olsun yetişemedim size. İnşallah ikinci bir Erdoğan Bayraktar dönemi olur da bizde sizle yan yana yürürüz. Elimiz kolumuz bağlı değil. Muhammet kardeşim, bakan yardımcım her gittiğimizde istediğimizi alıyoruz. Bu ay sonunda kendisinin gayreti ile yeni iş makineleri alıp yolladı, bu ay sonu geliyor. Ona da teşekkür ediyorum. Muhammet Balta, bizim Ankara'da ki elimiz kolumuzdur. Bu bölgenin, turizme, fakültelere ihtiyacı var. Bu kongre bir dönüşüm. Burada bazı arkadaşlarımın görevi sona erecek. Yeni arkadaşlarımız görev alacak. Ben öncelikle gece gündüz çalışıp 30 Mart seçimlerinde kapı kapı dolaşan, Sayın Başkanımızın nezdinde tüm gençlik kolları, gençlik kolları, tüm ilçe teşkilatlarıma teşekkür ediyorum. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum. Ama sizler bana hakkınızı helal etmeyin. 5 yıl sonunda, Orhan Bıçakçıoğlu, biz seni belediye başkanı seçildin, yüzümüzü kızartmadın, Beşikdüzü'nü il gibi yaptın derseniz bana o zaman hakkınızı helal edin."

Genç'ten Günnar'a Büyük Övgü
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şöyle dedi: "Beşikdüzü ilçemizde canla başla çalışan, yerel seçimlerde iktidarla buluşturan ilçe başkanımı ve tüm teşkilatlarımızı tebrik ediyorum. Biz hizmeti esas alan bir davayız. Tüm il genelinde olduğu gibi durmadan yorulmadan yola devam edeceğiz. Bu aziz milletin bizden beklentisi var.  Onun için durmadan çalışacağız.  Orhan Başkanımın kendisi 57 yaşında ama heyecanı 17 yaşında. O heyecan Beşikdüzü için bir şans. Onun sayesinde ve çok değerli parti büyüklerimizin sayesinde Beşikdüzü hak ettiği hizmeti alacaktır. Girdiği bütün seçimlerde oyunu artıran il başkanımız Adnan Günnar'a teşekkür ediyorum. Partimizin oyları her seçimde artmıştır."




BEŞİKDÜZÜ İLE HEP GURUR DUYDUK 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, "Beşikdüzü ile hep gurur duyduk. Beşikdüzü'de hep kendini ispat etmiştir. 30 Mart yerel seçimlerinde AK Belediyecilekle buluşmuş. Beşikdüzü artık kabuğunu kırdı, renk değiştirdi ve büyük ufuklara doğru yol alıyor. AK Parti iktidarları döneminde 2023'lere doğru, Beşikdüzü'de, Trabzon'da, Türkiye'de çok değişecektir. AK Parti iktidara geleli 12 yıl oldu. Ama son 4-5 yılda iktidar oldu diyebiliriz. Yapılanlar ortadadır. Trabzon bu yapılanlarla Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 71 oy oranı ile desteğini verdi. 11. İlçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti bugüne kadar 5 ilçe kongresi gerçekleştirdi. Şu anda bayram havasında kongrelerimiz geçiyor. Tüm mahalle teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla AK Parti gücünü Trabzon'da hissettirmektedir. Ana kademenin özverili çalışmaları ile her geçen gün oylarımızı artırıyoruz. Teşkilatlarımız milletine layık olmanın gereğini yerine getirmiş, tüm Trabzon'da olduğu gibi Beşikdüzü'nde de oylarını artırdı. Sayın ilçe başkanımızda oylarını yükseltmiştir ve şimdiden yeniden adayım diyerek medeni cesareti ile ortaya çıktı. Kendilerine bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyorum. Bütün Beşikdüzü'nü kucaklamak ilçe teşkilatımızın görevidir. Parti içerisinde ki kısır çekişmelerin ne gibi olumsuz sonuçlar doğuracağını en iyi yaşayanlardan birisiyim. Bütün ilçelerde birlik ve beraberlik içinde özel gayretler gösteriliyor. İstişarelerle verilen kararlara karşı çıkan kardeşlerim, gelecekte bizim en önemli belediye başkan adayımız olacaksınız, belki de en önemli yerlerde bizi temsil edeceksiniz. Neden önününüzü kesiyorusunuz. Lütfen şeytana uymayın. Bu istaşereler neticesinde hayır olacaktır" dedi. 

2009’DA ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM 
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ". Ben 2009 yerel seçimlerinde üzüldüm. Trabzon Belediye Başkanlığını tüm sorumluluğumla kazanma mücadelesini verdik. Kendi bölgem olan topraklarda ki belediyeleri kaybetmiştim. 2004 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, rahmetli annesine 'Trabzon'u kaybettik' diyince, ben de Beşikdüzü ve Vakfıkebir'i kaybettik diye üzüldüm. Ben de ilçe ve belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu sevinci bize 5 sene sonra kazandırdılar" diye konuştu. 

11 MİLYON FAKİR FUKARA VAR TÜRKİYE’DE 
 AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, "Bugün, Türkiye'de 11 milyona yakın gariban, fakir, fukara var. Bunlar hastaneye gitmek istediklerinde kimseye muhtaç olmadan, hataneye gidip, tedavi oluyorlar, kimseye muhtaç olmadan ilaçlarını alıyorlar. Hepimizin komşuları var. Yatak hastası komşularımız da var. Onlara çocukları sen bak ben bak diye kavga ediyorlardı. Şimdi onlara maaş bağlandığı için, evlatlar, yaşlılarına bakmak için birbirleri ile yarışıyorlar. Bundan daha büyük  mutluluk olabilir mi? Garibanına fakir fukarasına bakan ülke. " ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE 20 YIL SONRA FRANSA SEVİYESİNE GELİR 
AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, "Ülkede bir yılda 130 tane ülkenin milli gelirinden fazla yatırım planlandı. Bunun önünün kesilmesi istendi. Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı. Burada devlet bir kuruş ödemedi. Yap işlet devret modeli ile bunlar yapılıyor. Ülkenin milli geliri 10 senede fert başına düşen milli gelir 40 bin dolara çıkacak. Yapılanları kapı kapı dolaşıp anlatmamız lazım. Ne kadar operasyon yaparlarsa yapsınlar, 17-25 Aralık olayları. Önümüzde ki 6 ayda çok riskli. Bu milletin önü kesilemeycek. 20 yıl sonra Fransa, İngiltere seviyesinde olacak. Mazlum milletlerin hamisi olacak. Yeni Türkiye, yeni güç olacak. Bizim davamız, parti davası değil, milletin geleceğini kurtarma davasıdır" dedi.

BAYRAKTAR: BİZE HER YER TRABZON
Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar; "Bu salon pırıl pırıl. İktidara geldiğimizden, bugüne geçen 12 senede, Türkiye'de 100 civarında 5 yıldızlı otel vardı. Şimdi 500'e yakın 5 yıldızlı otel var. Bir ülkenin, kalkınması, refahı, mutluluğu bu tip gelişmelerle oluyor. Hava yolu, halkın yolu oldu. Eğitimde, sağlıkta kalite. Tüm bu dengeler, kalkınmayı gelişmeyi gösteriyor. Bu bizim dönümümüzde yapılan AK Saray'ı aklıma getirdi. Türkiye'nin vizyonunu artıracak yapı. Öyle dedikleri gibi lüks değil. Sadece ana bina lüks. Trabzon'da il başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. 5 yılda, kavga olmadan, gürültü olmadan, teşiklatlarımızın birliğini sağladı. Kendisini tebrik ediyorum. 5 yıldır görevini layıkıyla yerine getirdi. Trabzon Türkiye'ye mesaj vermeli. Bize her yer Trabzon" dedi