MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Parti İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile, il başkanlığı seçimleri, Muammer Demeli ile arasında yaşanan polemik ve Belediye Başkanı’nın 3 yıllık icraatlarını değerlendirdi. KORAY AYDIN’A TAVIR MI ALDI?
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın, ‘İl Başkanını işaret edeceği’ şeklindeki iddialara ise Birinci, “Koray bey milletvekilimiz. İl Başkanlığı ile alakalı düşünce tavsiyeleri olacaktır. Ama Trabzon İl Başkanı kim olacağına MHP Camiası karar verecektir. Milletvekili şunu işaret etti ile olmayacaktır. Ama şunu bilelim ki il başkanları seçiminde MHP’nin doğrusu olacaktır. Bu partiyi yönetmekte en doğru kimse o kadro burada olacaktır. Bizimde o anlamda süreç içerisinde yaptığımız çalışmalarda buna dönük olacaktır” dedi.


MUAMMER DEMELİ İÇİN NE DEDİ?
İl Başkanı adayı Muammer Demeli ile bir dönem aralarında yaşadıkları problemi değerlendiren Birinci, “Özür dilemekte bir erdemdir. Kendisi geldi, oturduk konuştuk uzlaştık. Sıkıntı yok. Bundan sonra olur mu öyle şey, olursa İl Başkanlığı olarak görevimiz neyi gerektiriyorsa onu yaparız” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun geçtiğimiz günlerde düzenlediği 3 yıllık değerlendirme toplantısında icraatlarını anlattığına da dikkat çeken Birinci, “Trabzon çok büyük talihsizle karşı karşıya kaldı. Belediye Başkanımız icraatlarında hep rutin işlerden bahsetti. Trabzon’da bir mega proje ve Trabzon’un sorunlarını çözecek ileri dönük bir yatırımdan bahsetmedi. AKP döneminde Trabzon’un fevkalade sıkıntılı bir dönemde olduğunu gördük.
O işlerin yapılmasında Trabzon’un bir Belediye Başkanına ihtiyacı olmadığını görüyoruz. Bunları müdürde çok rahatlıkla yapar” diye konuştu.
Trabzon Belediye Başkanı’nın Gümrükçüoğlu’nun, bazı projelerini sayarak eleştirilerine devam eden Birinci, “Trafik sorunun çözemedi. Belediye işsizliğe çare olamadı. Akyazı Projesi onun değil. Sahiplenmesin. Atasu Barajı 20 yıllık proje. Bu da onun projeleri arasında değil” dedi.


GÖÇ SORUNU
Belediye Başkanı Gümürükçüoğlu’nun göçü Sochi Limanı’nına bağlamasına ise, “Limanımız son 1 yıldır, devreden çıkarılması buradaki ihracat potansiyeli Samsun Limanına kaydı. Ama bu konu ile alakalı Trabzon’dan göç etse 100 kişi göç eder 10 bin olması mümkün değil.
Trabzon’da ortalama nüfus artışı yüzde 1,5 artıyor. Trabzon’un nüfusu son 1 yıldır 17 bin 500 azaldı. Yani her sene Trabzon bir ilçe kadar nüfusu il dışına veriyor. Trabzon bu anlamda giderse önümüzdeki 5 sene içerisinde 500 binlere düşme ihtimali yüksek. Bu Trabzon ‘un siyasi gücünü ve var olan ağırlığını aşağılara kadar çekecek. Belediye Başkanı maalesef yılın 3’te 2’sini Trabzon’da geçirmiyor. Gönül arzu ederdi ki gecesini-gündüzünü Trabzon’a versin” dedi.