61SAAT SİYASET-MHP Trabzon İl Başkanlığının 25 Eylül’de yapılacak il kongresinde, mevcut başkan Birinci adaylığını açıkladı. Adaylık açıklaması için MHP Trabzon İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Birinci, sert açıklamalara imza attı.

MHP'NİN GELECEĞİ İÇİN ADAY OLDUM
MHP’nin Trabzon’da geleceği için adaylığını açıkladığını ifade eden Birinci, şu şekilde konuştu: “Bu ayın 25’inde ilk kongremizi yapacağız. Bende 4,5 seneden beri MHP’yi Trabzon’da taşıyoruz. 4,5 senesini değerlendiren İl Başkanı Birinci, “4,5 senelik süreç az bir süreç değil. Buralarda görev yapmak kolay değil. Geldiğimiz nokta itibari ile il başkanlığı yarışında da aday olup olmama noktasında bir karar verme durumundaydık. Arkadaşlarımızla toplandık geçmişe dönük muhasebe yaptık, yarınlarda biz aday olmaz isek başka kadroların elinde olunca MHP neler olabileceğini düşündük ve hal böyle oluncu yeniden il başkanlığı yarışına girmeye karar verdik.
Benim başkanlığımda bu il yönetiminden bir çok arkadaşımla beraber ve il yönetimi takviye edilerek aday olarak camiamızın ve yönetimimizin önüne çıkacağız.
Delegemizde bizim camiamıza verdiğimiz hizmetleri ve alın terimizi değerlendirerek oradan da başarılı bir şekilde çıkıp bundan sonra da MHP’yi yönetmeye devam edeceğiz”

 

KORAY AYDIN HAKKINDA SERT SÖZLER
Adaylık sürecinin açıklanmasında Genel Merkez ile sürekli istişare halinde olduğunu kaydeden Birinci, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile ilgili sert sözler söyledi.
Birinci, “Koray beyde benim kadar Trabzon’un gerçeklerini biliyor. Koray beyde Trabzon’un gerçekleri üzerinden görürde aday olan Nihat Birinci ve yönetimini destekler..
Trabzon’un gerçekleri ortada.. MHP’nin umudumuz Koray beyde o noktaya taşınır da sıkıntı olmadan bu süreci aşarız .. Ama Koray bey eski tutum ve davranışını düşünürse belli sıkıntılar oluşacak. Biz o sıkıntıların olmaması için belli bir mücadele içindeyiz. Biz birlik ve ebraberliği sağlama düşüncesindeyiz. Koray bey’in MHP Trabzon Miletvekili seçildikten sonra bütünlüğümüz bozuldu. Bunun da en büyük sorumlusu Koray beydir. Koray bede geçmişi analiz edip Trabzon’a sıkıntı yaratmama adına bir anlayışın düşüncenin içine girer inşallah” dedi.

Birinci, Koray Aydın’ın kendisini desteklemesi halinde, kendisinin de Genel Başkanlık yarışında Aydın’a destek verip vermeyeceği şeklindeki soruya ise, “Ben siyaseten bugüne kadar hiç kimse ile pazarlık yapmadım. İnandığımız doğrular üzerinde yürürüz.” Şeklinde cevap verdi.

KAYNAK: 61SAAT.COM