AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon’a ikinci üniversitenin kurulacağının müjdesini vererek, “Biz burada ikinci üniversiteyi kuracağız ama KTÜ, dünyadaki ve Türkiye’deki en model bir üniversite olacaktır. Onun planını programını ortaya koyduk. Artık üniversiteler eğitim ve öğretimin yanı sıra teknoloji ve bilimi üretecek” dedi. Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, Trabzon’da AK Parti’nin hakkının yüzde 75 olduğunu savunarak, “Çalıştığımız zaman yüzde 75’dir. Genel seçimlerde yüzde 60, mahalli seçimlerde yüzde 60, cumhurbaşkanlığında yüzde 71, 7 Haziran seçiminde de iyi çalışırsak Trabzon yüzde 80’leri aşar. Şu iddia hakikattır ama çalışmaya bağlıdır. Siz bu kadar hizmet yaparsınız, her tarafı donatırsınız, bu şehri baştan sona yenilersiniz. Bu teşkilatlar bu milletvekilleri bu bakanlar bu Trabzon için gecesini gündüzüne katarken, zannediyorlar ki hani birileri diyor ya kendileri yatmaya gidiyorlar o meclise. Devam da etmiyorlar, burada gelip konuşuyorlar. Üç ayda bir bize devam çizelgesi geliyor. Bakıyorum ki adam ayda üç defa gelmiyor. Ben elektronik olarak parmak damgasıyla orda varlığımı tespit ettiriyorum. Benim devamsızlığım yok. Arkadaşlarımın da yok. Ama biz milletimiz için çalışıyoruz. Önceki gün biz mecliste sabaha kadar uyumadık. CHP ve MHP ancak 20 kişiyi dolduruyorlar.  İkisi bir 20’yi zor dolduruyorlar. Burada konuşuyorlar” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Huzuru Sağladı

AK Parti’ye particilik yapmak için girmediklerini dile getiren Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, “Biz bu davaya particilik yapmak için girmedik. AK Parti mensubu, AK Parti’nin davasına inanan insan demek, bu milletin önümüzdeki yüzyılda dünya milletleri çinde zirve olmasını sağlayacak adımları atan insan demek. Yüzyıllar boyunca o kahraman ecdadımız dünyada adaletin timsali oldu. Yedi iklim üç kıtada şu anda 30’dan fazla ülkenin yaşadığı topraklarda huzur ve güveni sağladık. Fakat baktılar ki bu Türk Milleti ayakta kaldığı müddetçe bunların elindeki zenginlikleri alamayız. Bunları ‘ne yapıp yapıp parçalayıp kendi yönetimimize almamız gerekiyor’ dediler. Son 200 yılda ilk defa borç almaya başlayan Osmanlı, 70 sene dayanabildi. O alınan borçlar 1950’de ödendi ve devletimiz param parça oldu. Bunun tek bir sebebi var. Milletinin idealleri doğrultusunda eğer devleti yönetenler milletin iradesini kullananlar milleti için çalışırsa ancak o zaman o millet ayakta kalıyor ve büyük hedeflere gidiyor. Son 12 seneye bakın. Son 12 senede milli gelirimiz 3 kattan fazla arttı. Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde bize ‘Çalışacağız’ dedi. Ne demek istedi. Arkadaş ben başbakan olarak, bakanlar, bakanlar kurulu olarak, gecemizi gündüzümüze katıyor bu milletin problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Milletvekilleri teşkilatlar sizin üzerinize düşen bu yaptığımız hizmetleri anlatmaktır” diye konuştu.

Teşkilatlara Seslendi

Teşkilatlara da tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, Trabzon’a yapılan hizmetleri halka anlatılmasını istedi. Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, hizmetin anlatılmasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu Trabzon’da yapılan işleri insanımıza anlatamıyoruz. Biz hizmet anlatacağız. Şu milletin başına gelenler nedir. Son iki senede Türkiye operasyonlar geçiriyor. Ekonominiz, savunma sanayiniz güçlü, nükleer teknolojiye sahip oluyor, uzay teknolojisine el attıysanız, dünyada birinci sınıf ülke demeksiniz. Baktılar ki bu Türk Milletinin gelecek davasını yıkmadan emellerine ulaşamayacaklar. AK Parti sizlerin verdiği güçle ayakta kalıyor ve devam ediyor. Milletimizin desteği sürüyor bundan sonra da sürecek. AK Parti’yi asla yıkamazlar. Ne kadar tuzak kurarlarsa kursunlar. Şurada iki ayımız kaldı. Çok acı olayların planlamasını yapıyorlar. Organizasyon çok büyük. Zannedildiği gibi yerel kıytırık değil. Fakat bu milletin geleceğini yok etmek isteyen içte ve dışta çok ihanet şebekeleri var ki Allah’a dua edeceğiz. Ama, başarıya erişemeyecekler. Önümüzde ki 10 yılda da 3 kattan fazla büyüyerek, 2030’larda dünyanın en güçlü 3-4 ülkesinden biri olacağız. Dünyanın hesap uzmanları, 2050’de 6 ülke dünya ekonomisine yön verecek diyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türkiye uçuşa geçti. Ekonomisi güçleniyor. Tankını, helikopterini, savaş gemisini, uçak gemisini yapıyor. Bunlar Türkiye’de yapılıyor. Ortadoğu’da ki dengeler değişecek. Bu millet dünyada hakkın, adaletin, dürüstlüğün temsilcisi. Bu millet geleceğini asla ihanet edenlere bırakmayacaktır. AK Parti’nin davası bu milletin, mazlumların, istikbal ve istiklal davasıdır. Herkes  görecek bu millet çok zengin olacak. Türkiye’nin kaderi değişecek. Bu lütuflar sağanak sağanak gelecek. Gelirken, çelme takmak isteyenler olacak ama Allah ayaklarını kıracak. Bu millete ihanet edenlere geçit yok. Davamızı anlatacağız. Önümüzdeki 2 ay gecemizi gündüzümüze katacağız, çalışacağız, zafer milletimizin olacak inşallah.”