Ak Parti Genel Merkezinin mevcut başkan Zeki Kavanoz'u merkez ilçe başkan adayı olarak işaret etmesinin ardınadn Merkez ilçeye ikinci bir ismin aday olarak çıkması partililer arasında büyük şaşkınlık yaratmıştı. Temel Altunbaş, Genel Merkez'in Zeki Kavanoz'u desteklemesine rağmen biraz önce Merkez İlçe binasında adaylığını açıkladı. Bizde konuyu Ak Parti'nin Trabzon'daki en yetkili ismi il başkanı Adnan Günnar'a sorduk.
BANA GELİP DANIŞMADI
Temel Altunbaş'ın adaylığından çok genel merkezin kararının konuşulması gerektiğini ifade eden Günnar, "Bizim için Ak Parti'nin her bireyi değerlidir. Fakat Sayın Temel Altunbaş ile ilgili bir yorum yapmayacağım, Çünkü o gelip nezaketende olsa bizle görüşüp öyle adaylığını açıklamalıydı. Bizle görüşmediği için düşüncesi nedir, nasıl bir fikriyata sahip bilemem. O nedenle yorum yapmayacağım.
Bizim adayımız, genel merkezimizin bize işaret ettiği adaydır. Yani Zeki Kavanozdur. Birlik beraberlik onun ismi etrafında olacaksa olacaktır. Kendisi teşkilatla uyum içersindedir. Genel merkezimizde bunu görmüş ve Zeki Kavanoz isminde istişare etmiştir. İstişare kararlarına uymak Ak Parti anlayışının vazgeçilmezidir" ifadelerini kullandı.