Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bugün gazetesinden Seda Şimşek'e verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı.

Bozdağ röportajda, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nda da yeni düzenlemeler yapılacağını anlattı. Daraltılmış bölge ile tepeden inme milletvekilliği döneminin kapanacağını belirten Bozdağ, federalizme dönük adımların atıldığı iddialarını ise yalanladı.

Bozdağ, baraj tartışmalarının tamamen bitmesi için ise başkanlık sistemini adres gösterdi. Bozdağ, yerel seçimlerin öne alınması ile ilgili partiler arasında mutabakata varılmazsa bir adım atılmayacağını belirtti.

MHP ile AK Parti'nin uzlaşması halinde ise düzenlemenin bu defa referandum bandında kabul edilme riski görmediğini söyledi.

BDP, TERÖR ÖRGÜTÜTÜN GÖNÜLLÜ TUTSAĞIDIR

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın "Terörle mücadele, siyasetle müzakere" sözlerine rağmen BDP'nin bu şansı kulanamadığını söyledi. Bozdağ, "BDP ile bir şey konuşmanın bir anlamı kalmamıştır. BDP, hür bir siyasi parti değil. PKK'nın rehnidir" dedi.

Şimşek'in "Yeni bir Oslo süreci olabilir mi?" şeklinde sorusuna cevap veren Bozdağ, "Geçmişte Oslo'da, pek çok eleştirileri, siyasi faturayı göze alarak, ülkemizin hayrına, yararına olduğunu düşündüğümüz için o adımı atmaktan çekinmedik. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da terörü biterecek, terör örgütünün silah bırakmasını temin edecek adımlar atmak icap ederse biz bu adımları atmakta tereddüt göstermeyiz. Eğer bir bedel ödenecekse o bedeli öderiz. Türkiye'nin, milletimizin yararına olacak her sonucu temin için AK Parti'nin bedel ödemesine varız." şeklinde konuştu.

LİDER KADROYA YÖNELİK OLASI OPERASYON

Bozdağ, "PKK'nın lider kadrosuna yönelik yapılacak bir operasyonun planlanıp planlanmadığı" yönündeki soruya da şöyle yanıt verdi:

"ABD'nin önerisi yeni ama bizim güvenlik güçlerimizin zaten birinci görevi teröristleri etkisiz hale getirmek, terörle mücadele için gerekeni yapmak. Bu, lider kadroya dönük gerekeni yapmayı da kapsar. Bunun için ABD Büyükelçisi'nin bir öneride bulunmasına gerek yok. Bizim yasalarımız, bu yetkiyi zaten veriyor. Zaman zaman da terör örgütünün ele başlarından etkisiz hale getirilenler, yakalananlar oldu. Tabii en tepedekilerle ilgili henüz somut bir netice yok ama bu bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez."