Başbakan Erdoğan'ın "Bak sen Sarkozy'ye uyma... O yanlış bir yolda..." uyarısına; Platini, "Ben de Sarkozy'yi pek sevmem..." şeklinde cevap verdi.


Başbakan Erdoğan'la UEFA Başkanı arasında İstanbul'da yapılan zirveye ilişkin bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

UEFA İcra Kurulu ve UEFA Kongresi için Türkiye'ye gelen UEFA Başkanı Platini, 19 Mart'ta Başbakan Erdoğan'la görüşmüştü.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Erdoğan'ın konuşmasının ardından Platini söz aldı: Ben de Sarkozy'yi pek sevmem...

Görüşmede ihraçla ilgili Platini'ye uyarıda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan ve soykırım tasarısını destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi işaret ederek, Türk takımlarının Avrupa'dan men edilmesi konusunda 'Bak sen Sarkozy'ye uyma... O yanlış bir yolda...' dedi.

UEFA'nın Fransız başkanından ilginç bir cevap geldi: "Ben de Sarkozy'yi pek sevmem..." Erdoğan da bunun üzerine "Bak ortak bir noktamız daha var...' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı çok istiyoruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz" dediği Platini'den de "Türkiye'nin bu organizasyonu alma şansı çok yüksek" cevabını aldığı kaydedilen haberde, Erdoğan'ın futbol bilgisinin UEFA Başkanı'nı şaşkına çevirdiği ifadesi şu bilgilerle verildi:

"Erdoğan, Fransız başkanın İspanya 82, Euro 84 ve Meksika 86'da attığı golleri tek tek saydı. Platini, Başbakan Erdoğan'ı ağzı açık dinledi.

Erdoğan'ın altın vuruşu da Saint Etienne'in Metz'i 9-2 yendiği maçla yaptı. Kulüp doktoru 'Futbolcu olamaz, sağlığı iyi durumda değil' raporuyla Platini'nin Metz'e transferini engellemişti. Platini'nin 30-40 yıllık anıları canlandı, Başbakan'ın tarihe geçen gollerini bir bir sayması üzerine de çok gururlandığını söyledi."