Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay sabah saatlerinde üzücü bir olay yaşandığını hatırlatarak, “Biliyorsunuz, Hakkari Çukurca yakınlarında bir karakolumuz gece yaklaşık sahur vakti civarında terör saldırısına maruz kaldı. Orada şehitlerimiz var, 6 askerimiz, 2 korucu şehidimiz var. Tabii üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele arkadaşlar” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Atalay, şunları kaydetti:

“Hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörle mücadelemizi biliyorsunuz, bütün boyutlarıyla sürüyor, bütün kapsamıyla sürüyor. Yani biz terörle mücadelede güvenlik boyutu olarak hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz, en iyi şartlarda güvenlik birimlerimize her türlü desteği ve yetkiyi vererek sürdürüyoruz. Aynı zamanda terörün istismar ettiği alanlara dönük çok çalışmamız var. Vatandaşımızı kazanmaya dönük çok çalışmamız var. Türkiye'nin önünde bir büyük sorundur bu. 30 yıl önce başlamış, kökü biraz daha da eskilere giden önümüzde bir sorun. Bunu çözmek için bütün boyutlarıyla çok yönlü olarak üzerindeyiz. Şuna inanıyorum, inşallah Ak Parti Hükümeti döneminde bu sorunlar, Türkiye'nin önündeki bu büyük sorun, Türkiye'nin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak, bu sorun çözülecek, ona inanıyorum.

Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, onların aileleri var. Hepimizin acısı bu, onların ailesi kadar bizim acımız. Yani bunu en içten hep hissettik, hep hissediyoruz, paylaşıyoruz. Allah onlara da bu mübarek günde sabır versin.”