Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Fransa parlamentosunun kabul ettiği, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa ile ilgili konuştu.

Konuyla ilgili destek için muhalefet partilerine teşekkür eden Erdoğan şunları söyledi:

"Fransa’daki süreç sona ermedi. Gerekli girişimler yapılıyor. Fransa’ya Türkiye ile kavga ediyor payesi vermeyeceğiz. Muhalefet partilerine ve sivil toplum örgütlerine bu konuda gösterdikleri duyarlılık ve dayanışma için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum."

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Biz kalemin kılıcı kestiğine inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dün bu böyleydi, yarın da bu böyle olacak, böyle olmalı. Bölgedeki her ülke Türkiye'den emin olsun. Türkiye, bir güç mücadelesi içinde değildir.

-Türkiye hiç bir mezhebin karşısında da değildir, arkasında da değildir. Hiç kimsenin içişlerinde gözümüz yok.

-2011 yılında açılan şirket sayısı 54 bine ulaşırken kapananların sayısı 14 bindir. 2011'de 594 bin otomobil satıldı.

-“Böyle bir dönemde yatırım yaparsak ne olur" diye korkanlar var. Bereket olur, başka bir şey olmaz.

-Avro bölgesinde eksi büyüme beklenirken biz bu yıl da büyümeye devam edeceğiz. Tabii ki tedbiri elden bırakmayacağız.

-2011'de ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 31 milyona, turizm geliri ise 23 milyar dolara ulaştı

DEMİRTAŞ’A ULUDERE CEVABI

-Güya Uludere’deki operasyon önceden bana sorulmuş, ben de BDP Genel Başkanı’nın iddiasına göre “Neye mal olursa olsun vurun” demişim. İşte bu tarz siyaset seviyesiz ve ahlaksız siyasettir.

-Bu ithamın içinde cahillik, tecrübesizlik, siyasi ahlaksızlık var. böyle bir hezeyanı gündeme getirmek sadece acziyettir.

-Şunu BDP Genel başkanı’na hatırlatmak isterim bu tür ithamlar BDP’nin Uludere olayını istismar çabasını örtmez örtmeye yetmez.

-Biz terör örgütüyle mücadele ederiz siyasi temsilcilerle de müzakere ederiz demiştim bugün de bu sözün arkasındayım. Ama kim terör örgütüyle içli dışlı olursa yargı da gider gereğini yapar.

-Uludere istismarı üzerinden devam eden terörle mücadeleyi akamete uğratacağını sananlar büyük bir yanılgı içindeler. Terörle mücadele kesintisiz sürecektir.