GÜMÜŞHANE’DEN 37 yıl önce gittiği İngiltere’de bulaşıkçı olarak göreve başlayan daha sonra yerleştiği St Albans kentinde kendini sevdiren, bunun sonucunda önce belediye meclis üyeliğine seçilen Mehmet Gaygusuz 7 Mayıs’ta   yapılan seçimlerde 7 rakibini geride bırakarak St Albans Belediye Başkanlığını kazanıp koltuğa oturdu. Başkan Gaygusuz, "Trabzon ve Gümüşhane’de bulunan belediyelerle ilerleyen zamanlarda başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere her konuda işbirliği yapmak istiyorum" dedi.
YILLAR  önce gittiği İngiltere de bulaşıkçı olarak çalışan, daha sonra yerleştiği St Albans kentinde kendini sevdiren, bunun sonucunda önce belediye meclis üyeliğine seçilen, ardından  da 7 Mayıs tarihinde yapılan seçimlere 7 rakibini geride bırakarak St Albans Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Gaygusuz görevi devralarak koltuğa oturdu.
GÖREVİ DEVRALDI
Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi’ne bağlı Ünlüpınar (Pekün) Beldesi’nden olan ve 1972 yılında bulaşıkçı olarak gittiği İngiltere'nin St Albans şehrine yerleşen Mehmet Gaygusuz, burada yapığı sosyal çalışmalarla kendini sevdirdi. Mehmet Gaygusuz, önce bu şehrin belediye meclis üyeliğine 7 Mayıs tarihinde İngiltere’de yapılan seçimlere muhafazakar partiden belediye başkan adayı olarak katıldı. 25 bin nüfusu olan ve hiç bir Türk seçmenin bulunmadığı St Albans şehrinde muhafazakar parti adına girdiği yarışta 7 rakibini geride bırakarak St Albans belediye başkanı seçildi. Dört yıl bu görevi sürdürecek olan Gaygusuz dün akşam görevi devralarak başkanlık koltuğuna oturdu.
HERKES İÇİN ÇALIŞACAĞIM
St. Albans Belediye binasında akşam saatlerinde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan çiçeği burnunda belediye başkanı Mehmet Gaygusuz,, kendisine bu görevi layık gören seçmenlerini mahcup etmeyeceğini belirterek, "bana oy veren ve vermeyen herkes için var gücümle çalışacağım. Bu kentte yaklaşık 30 yıldır yaşıyorum her sorununu biliyorum. Bu bölgenin insanlarının daha sağlıklı ve refah içinde yaşamaları için kolları sıvadım" dedi
TARİHE GEÇTİ
İngiltere'de belediye başkanlığını kazanan ilk Türk olarak tarihe geçmenin sorumluluklarının da bulunduğunu belirten Başkan Gaygusuz, "Bir Türk olarak İngiltere’de belediye başkanlığını kazanmanın ve bunu sürdürmenin kolay olmadığını da biliyorum. Trabzon ve Gümüşhane’de bulunan belediyelerle ilerleyen zamanlarda başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere her konuda işbirliği yapmak istiyorum" dedi.
DEVİR TESLİM TÖRENİ
St Albans kentinin eski Belediye Başkanı Geoff Harrison, "Görevi dürüstlüğüne inandığım ve bizden biri olarak gördüğüm bir dostuma devretmekten duyduğum mutluluğu bilmenizi istiyorum" diyerek duygusal bir konuşma yaptı ve ardından görevi başarılar dileyerek yeni belediye başkanı Gaygusuz'a devretti. İngilizlere has kıyafetler giyerek yapılan törene St Albans Belediye Meclis üyeleri, Avrupa Türk Demokratlar Birliği İngiltere yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.
İSİM KARIŞIKLIĞININ NEDENİ
Basında ve çevresinde sürekli isminin karıştırıldığını ifade eden Mehmet Gaygusuz, "ben doğduktan sonra annemle, babam arasında isim konusunda anlaşmazlık olmuş. Annem "Salih" olsun demiş. Babam "Mehmet" demiş. Sonra babam annem üzülmesin diye tamam demiş. Ama beni nüfusa yine kendi istediği "Mehmet" adıyla kaydetmiş. Fakat bunu anneme ölene kadar söylemedi. Bizde söylemedik. Annem dahil etrafımdaki herkes beni Salih olarak tanıdı.