Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rekabet Kurumu'nun 15. kuruluş toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, sorumluluklarının yatırım ortamını iyileştirmek olduğunu belirterek rekabeti zedeleyecek her türlü gelişmeden çekindiklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan, "İthal ettiğimiz enerji devleriyle artan cari açık uluslararası rekabet gücümüzü etkiliyor.

Enerji kaynakları, yeraltı zenginlikleri konusunda zengin bir ülke değiliz. Ama biz başka ülkelerde olmayan uluslararası rekabet gücümüzü genç dinamik bir ulusa sahibiz. Dünya nüfusu hızla yaşlanırken biz genç ve dinamik nüfusumuzla çok önemli bir potansiyeli elimizde tutuyoruz. Bu nüfus 'ne iş olsa yaparım' olursa hiç anlam ifade etmez. Biz eğitimli, donanımlı, çağın ihtiyaçlarına cevap veren bir ulus yetiştirmeliyiz. Türkiye'nin rekabet gücünü eğitimin yükselteceğini biliyoruz. En az 3 tane çocuk diyorum. Şu andaki ekonomik tablomuza göre söylüyorum. Buna yakalayamazsak 2038'de yaşlı bir nüfusa sahip olacağız.

Piyasaya müdahale etmeden üzerimize düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz. Üretim, yatırım, istihdam, ihracat için güvenli zemin inşaa edeceğiz. Özel sektörümüz de bizi 2023 hedeflerimizde dünyanın ilk 10 ekonomisine ulşatıracak. Büyük balık küçük balığı yutmayacak. Küçük balık büyük balığa destek olacak. Böyle bir anlayış çerçevesinde küresel olduğu kadar yerli anlayışla ilerleyeceğiz.