Adım, Adım Lojistik Merkeze



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu ve beraberindeki heyet Sürmene Çamburnu’nda bulunan tersane alanında inceleme yaptılar.

Sürmene Çamburnu’nda bulunan alanın lojistik merkez olabilmesi için uzmanlardan bilgi alan heyet, alanda incelemelerde bulundu.

Ülkemizdeki lojistik merkez örneklerini incelediklerini belirten Bakan Bayraktar, “Bu doğrultuda Trabzon için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Lojistik merkez konusunda yereldeki çalışmalarımız Valimiz başkanlığında devam etmektedir ”şeklinde konuştu.

Son yıllarda Rusya’nın Sochi Limanını kapatması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ifade eden Vali Kızılcık, “Bir kolu Rusya Federasyonu’na diğer kolu Çin’e uzanacak yeni İpekyolu üzerinde Trabzon Lojistik Merkezi’ni kurmayı hedefliyoruz. Bu çalışmayı bir an önce sonuçlandırıp, Trabzon’umuzun istediğimiz yere gelmesini amaçlıyoruz. Beklemeye tahammülümüz yok. Lojistik merkez için altyapı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

İncelemeler sonrasında heyet Usta Otel’de değerlendirme toplantısı yaptı.