Trabzon’da düzenlenen ‘Anayasa Platformu’ toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, dikkat çeken iddialar ortaya atarken, eleştiri dozunu da bir hayli yükseltti.
Canalioğlu, "Sizler basın mensuplarısınız, dışarıdan yazdığınız gibi görünmüyor. O dedi, bu dedi ile uğraşmayın. Trabzon nüfusunun niye düştüğünü ekonomi neden güçlendirilmediğini, yatırımların niye olmadığını; siz iyi iseniz cesursanız bunları lütfen yazın. Yalakalık yapmayın.” Dedi.
“Yapan mı var?” sorusuna ise, Canalioğlu, “Bilmiyorum, yapmayın diyorum” diye cevap verdi. “Trabzon’un sorunlarını tartışacak muhalefet bulamıyoruz” soruna da Canalioğlu, “Cesur yapın. Bizi takip edin lütfen biz orda gündeme getiriyoruz. Trabzon gidiyor arkadaşlar elden gidiyor. Cesur olun. Ha korkuyorsunuz biliyorum; ulusal basın korkuyor, sizde korkuyorsunuz… işten atılacak diye korkuyorsunuz, sosyal güvenceniz yok, biliyorum işsiz kalacaksınız ama bu ülkenin de gerçekleri var. Trabzon gerçekten zor durumda. Niye nüfus azalıyor. Bakın, bu şekilde giderse büyük şehir olma şansımız da düşüyor. Ha belki onu ayarlarlar” şeklinde yanıt verdi.

Trabzon’da göç ile ilgili soruna da Canalioğlu, “Biz Trabzon’un 2011’de göç veren iller arasında 6. Sırada . 1. Van, 2. Sırada Yozgat, 3. Sırada Çankırı, 5. Sırada Kırıkkale, 5. Sırada Kars, 6. Sırada Yozgat. Bunları lütfen yazın. Kişilere endeksli politika yapıyorsunuz. Bakın Belediye Başkanı’nın 78 projesinden Mezarlık bakımları projeye almış. Biz esasında hepsine baktık, yerine getirdik ama proje olarak ortaya koymadık ki. Bunlar sosyal sorumluluk. Bunları değinip hep beraber Trabzon’u kazandırmamız lazım.
Neden kapattılar. Uğraşsaydılar. Turizmi geliştirseydiler. Komşularla sıfır politika diyorlar ama şuanda komşularla sorun yaşıyoruz. Bunları lütfen yazın. Trabzon’un geleceğini siz şekillendireceksiniz. Ha doğru diyorsak doğru yazın, eğri diyorsak öyle yazın” diye konuştu.

“Yerel muhalefet sağlıklı yapılmıyor” sorusuna da Canalioğlu, “Hayır yapılıyor. Ben getirdiklerine inanıyorum. Sen dedi, o dedileri bırakın artık. Verdiğimiz önergeleri gündeme taşıyorsunuz. Şu kadacık bir yere. Allah razı olsun. Arayıp bulanlar belki meraktan bulabilir. Çay ile ilgili fındık ile ilgili. deme Artık Volkan abi ne dedi, o ne dedi bunları bırakın. Sorunları gündeme taşıyın. Bizim gözümüzden kaçanları da görüp onun üzerine gideriz. Tersaneye 5 bin kişi alacaklardı ne oldu. Sordunuz mu? Sormadınız yazıyorsunuz ama sormadınız” dedi.

Kaynak: 61saat.com